
شهردار دزفول:
در حوزه معماری مورد تهاجم قرار گرفتهایم
شهردار دزفول گفت: اگر بخواهیم معماری را تعریف کنیم خیلی تعریف واحد و مشخصی وجود ندارد. معماری به عنوان هنر اول از هفت هنر اصلی تعریف شده، و زبان مشترکی است که ما را به گذشته و آینده وصل میکند.
به گزارش خبرنگار شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب»؛ محمد عتاباهوازی عصر چهارشنبه در گردهمایی گرامیداشت روز معمار در تالار شیخ انصاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، اظهار کرد: به تازگی سفری با محوریت گردشگری و فرهنگی به یزد داشتیم و سه روز میهمان شهردار و اعضای شورای شهر یزد بودیم. یزد به معماری بافتی که دارد میبالد و اولین شهری است که از خشت در معماری استفاده کرده و به عنوان شهر جهانی هم ثبت شده است.
وی افزود: ما هم متقابلاً حرف برای گفتن داشتیم اما متاسفانه شهر دزفول داشتههایی داشته و هنوز هم کمی دارد که امیدواریم در آینده نیست نشوند. شهر جهانی دزفول شهر آجرهاست و بیش از ۵۰۰ مدل آجرکاری خاص دزفول ثبت شده است.
شهردار دزفول در ادامه با بیان اینکه یکی از شاخصهای اصلی فرهنگ و مردمیترین شاخصه فرهنگی، معماری است؛ گفت: در دورهای هستیم که تهاجم فرهنگی مطرح میشود و باید قبول کنیم که در حوزه معماری هم مورد تهاجم قرار گرفتهایم.
وی با اشاره به تحقیقی که در دوران دانشجویی در خصوص المانها و نمادهای فراماسونری در معماری اسلامی انجام داده است؛ افزود: همزمان با باقی ابعاد تهاجم فرهنگی، در بحث معماری نیز اول باید ذهن معماران ما مورد هدف و هجوم قرار بگیرد.
عتاباهوازی خاطرنشان کرد: در بحث تهاجم فرهنگی اگر تصمیم میگیرند خانواده را هدف قرار بدهند، محل اسکان زندگی خانواده خانهایست که توسط معمار طراحی میشود.
وی تصریح کرد: در گذشته خانههایی داشتیم که مهمترین شاخصه آن حریم و حرمت و بحث رفاه سکنه بود. یکی از فضاهای خصوصی ما آشپزخانه یا مطبخ بود که در گام اول آشپزخانه را به فضای عمومی نزدیک کردند و به مرور تبدیل به آشپزخانههای اوپن و جزیرهای شد. در این صورت هرگاه نامحرمی وارد خانه بشود بدون مانع به همه چیز اشراف دارد.
این مقام مسئول با بیان اینکه در یزد خانههای چند هزار متری با حیات مرکزی و همسان با شرایط اقلیمی وجود دارد؛ عنوان کرد: شرایط اقتصادی و شرایط فنی شاید دیگر اجازه ندهد به معماری سنتی گذشته برگردیم ولی باید بیایم فکر کنیم و راهکار پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه خیلی از موضوعاتی که در معماری اسلامی ما رعایت میکردهایم، بین فرهنگهای تمام ادیان مشترک بوده است؛ افزود: بعضی از دستورالعملهای معماری اسلامی را واقعا نمیشود رعایت کرد از جمله اینکه تاکید شده که حتما باید همسطح زمین زندگی کنیم و در ارتفاع نرویم.
شهردار دزفول در پایان از اساتید رشته معماری درخواست کرد در طول ترمهای تحصیلی، با توجه به مشکلات فعلی به دانشجو طرح بدهند و پایاننامههایی که مخصوصاً مرتبط با شهر دزفول باشد یا بتواند مشکلی را حل بکند ارائه شود و شهرداری دزفول هم از این موضوعات حتما دفاع و حمایت خواهد کرد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!