حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن رهیاب خبر | rahyabkhabar.ir هستید؟
دستاوردی بزرگ در بندر امام خمینی (ره)
مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان:

دستاوردی بزرگ در بندر امام خمینی (ره)

مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان گفت: سرمایه‌گذاری بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومانی در این منطقه دستاورد بزرگی است که نتیجه تلاش‌های مستمر برای ایجاد زیرساخت‌های مناسب توسط دولت و حاکمیت بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «رهیاب» به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل بنادر و دریانوردی خوزستان؛  ابوطالب گرایلو روز پنجشنبه در حاشیه بازدید استاندار خوزستان از منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره)، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سرمایه‌گذاری بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومانی در این منطقه دستاورد بزرگی است که نتیجه تلاش‌های مستمر برای ایجاد زیرساخت‌های مناسب توسط دولت و حاکمیت بوده و نویدبخش تحولات چشمگیر در حوزه اقتصادی و بندری خوزستان است.

وی افزود: زیرساخت‌ها و پروژه‌های کلیدی منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) با وسعت یک هزار و ۱۴۴ هکتار به‌عنوان بزرگ‌ترین منطقه اقتصادی کشور شناخته می‌شوند.

مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان گفت: در راستای توسعه این منطقه، یک هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی مجتمع بندری به سرمایه‌گذاران واگذار شده و پروژه‌های صنعتی مهمی از جمله کارخانه تولید روغن و تصفیه شکر در حال اجرا هستند.

وی هدف از این طرح‌ها را ارتقای بندر امام خمینی (ره) از نسل اول و دوم به نسل سوم و چهارم عنوان کرد و افزود: با ایجاد ارزش افزوده بیشتر، مواد اولیه وارد بندر شده و محصولاتی برای مصرف داخلی و صادرات تولید شود.

گرایلو بیان کرد: همچنین توافقاتی با سازمان حفاظت محیط‌زیست برای توسعه زیرساخت‌ها در ۶۰۰ هکتار از اراضی انجام شده که نشان‌دهنده تعهد به رعایت الزامات زیست‌محیطی در کنار توسعه اقتصادی است.

وی عنوان کرد: ظرفیت فعلی بندر امام خمینی ۶۰ میلیون تن در سال است و پیش‌بینی می‌شود با تکمیل پروژه‌های جدید، حداقل ۱۰ میلیون تن به این ظرفیت افزوده شود.

وی تصریح کرد: در سال گذشته، ۴۸ میلیون تن کالا از این بندر تخلیه شده و ۷۰ درصد از کالاهای اساسی کشور را تکمیل کرده است؛ این آمار، نقش حیاتی بندر امام خمینی (ره) را در زنجیره تأمین کشور نشان می‌دهد.

این مقام مسئول افزود: پروژه‌های زیرساختی با سرمایه‌گذاری حدود یک هزار و ۶۶۲ میلیارد تومان در حال اجرا هستند و تاکنون به پیشرفت ۴۰ درصدی رسیده‌اند؛ این پروژه‌ها باهدف جذب سرمایه‌گذاران، دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصدی و بهبود خدمات بندری طراحی شده‌اند.

وی با بیان اینکه خوزستان باوجود چالش‌هایی نظیر تأمین مصالح و مشکلات کارخانه‌های سیمان توانسته از برنامه زمان‌بندی مصوب خود پیشی بگیرد، خاطرنشان کرد: این پروژه‌ها شامل تأسیسات و کارخانجات مختلفی است که نه‌تنها ظرفیت عملیاتی بندر را افزایش می‌دهند، بلکه زمینه‌ساز ایجاد فرصت‌های شغلی جدید نیز هستند.

وی عنوان کرد: در راستای سیاست‌های توسعه منطقه‌ای، سامانه‌ای برای ثبت‌نام متقاضیان کار در منطقه ویژه اقتصادی راه‌اندازی شده که اولویت استخدام را به افراد بومی اختصاص داده است.

گرایلو ادامه داد: اکنون از مجموع ۱۳ هزار نیروی انسانی شاغل در این منطقه، ۸۶ درصد از مشاغل به نیروهای بومی واگذار شده است همچنین، پروژه‌های صنعتی در حال اجرا ظرفیت ایجاد یک تا ۲ هزار شغل جدید را دارند که می‌توانند تأثیر بسزایی در کاهش نرخ بیکاری استان داشته باشند.

وی با اشاره به چالش‌ها و مطالبات سرمایه‌گذاران باوجود پیشرفت‌های چشمگیر افزود: سرمایه‌گذاران به برخی موانع موجود در استان خوزستان از جمله مشکلات ترافیکی و زیرساختی اشاره کرده و خواستار همکاری بیشتر مسئولان برای تسهیل فرایندها شده‌اند.

وی تصریح کرد: رفع این چالش‌ها در اولویت برنامه‌های ما قرار دارد تا بتوانیم محیطی مساعدتر برای سرمایه‌گذاری فراهم کنیم. چشم‌انداز آینده هدف نهایی این پروژه‌ها، افزایش ظرفیت عملیاتی بندر امام خمینی، بهبود شرایط اقتصادی استان و تقویت جایگاه این بندر به‌عنوان یکی از مهم‌ترین دروازه‌های تجاری کشور است.

وی تأکید کرد: بی شک با تکمیل پروژه‌های در دست اجرا، انتظار می‌رود درآمدزایی بیشتری برای کشور ایجاد شده و منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی به الگویی موفق در توسعه پایدار تبدیل شود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!