
یک متخصص فیزیولوژی ورزشی مطرح کرد:
علت سریعتر کاهش وزن مردان نسبت به زنان
یک متخصص فیزیولوژی ورزشی گفت: با توجه به اینکه متابولیسم پایه مردان بالاتر از زنان است، متعاقب آن کاهش وزن در مردان سریعتر رخ میدهد.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «رهیاب» به نقل از روابط عمومی متخصص فیزیولوژی ورزشی؛ حمید ملکشاهینیا با اشاره به تفاوتهای متابولیکی زن و مرد، اظهار کرد: مردان بیشتر از خانمها کالری میسوزانند؛ زیرا درصد بافت ماهیچه در زنان کمتر از مردان است و بافت ماهیچهای بالاترین سوخت بدن را به خود اختصاص میدهد. از طرف دیگر، بافت چربی زنان بیشتر از بافت چربی مردان است و این بافت پایینترین مقدار سوخت را دارد؛ بنابراین مردها بافت متابولیک بسیار بیشتری نسبت به زنها دارند و به همین دلیل سرعتکاهش وزن در زنان کمتر از مردان است.
وی افزود: از طرفی نیز BMR «متابولیسم پایه» مردان بالاتر از زنان است، یعنی مقدار انرژی که بدن در حالت استراحت برای حفظ عملکردهای حیاتی مانند تنفس، عملکرد قلب، مغز و توده عضلانی مصرف میکند در مردان بالاتر از زنان است که متعاقب آن کاهش وزن در مردان سریعتر رخ میدهد. از دیگر تفاوتهای بین زنها و مردان، هورمونهای جنسی است که دو هورمون تستوسترون و استروژن روی توده چربی و عضلانی بدن تأثیر میگذارند. یکی از مهمترین عملکردهای تستوسترون در هر زنان و مردان، حفظ توده عضلانی و تقویت رشد عضلات و استحکام استخوانهاست؛ تستوسترون رشد عضلات را تقویت میکند و همزمان میتواند مانع تجمع چربی شود؛ بنابراین کمبود تستوسترون نهتنها رشد عضلات را سرکوب میکند، بلکه میتواند موجب افزایش وزن هم شود.
متخصص فیزیولوژی ورزشی گفت: عضله، نسبت به بافت چربی، کالریسوزی بیشتری دارد؛ بنابراین کمبود توده عضلانی میتواند فرد را در معرض پرخوری و ذخیره کالری اضافی بهعنوان چربی قرار دهد و از آنجایی که خانمها نسبت به آقایان، تستوسترون کمتری دارند، کاهش وزن و چربیسوزی در بدن خانمها کمتر از آقایان است. دومین هورمون نیز استروژن است که در زنان بالاتر از مردان است. این هورمون در حفظ سلولهای چربی نقش مهمی دارد و آغازگر تجمع چربی در بعضی از مناطق بدن زنان مخصوصاً پایینتنه است و باعث میشود چربی کمتری را بهعنوان انرژی بسوزانند. البته نقش هورمونهای زنانه استروژن و پروژسترون در ایجاد چاقی خانمها بیشتر از نوع پایینتنه است؛ اما بعد از یائسگی که سطح هورمونهای زنانه کاهش مییابد، چاقی بالاتنه هم بیشتر دیده میشود.
وی با بیان اینکه زنها بیشتر از مردان به پرخوری احساسی مبتلا میشوند، افزود: افرادی که به پرخوری احساسی مبتلا میشوند برای اینکه حس منفی یا استرس خود را برطرف کنند به خوردن غذاهای شیرین، چرب و پرنمک روی میآورند که همه اینها به افزایش وزن منجر میشود و حتی در مواقعی که گرسنه نیستند، غذا میخورند یا خورده خواری میکنند؛ زیرا تصور میکنند که غذاخوردن موجب آرامش آنها میشود و چون زنان خانهدار بهحکم مدیریت خانه، دچار افسردگی، بیحوصلگی، عصبانیت و دلهره میشوند، آنان برای کسب آرامش به خوردن غذا پناه میبرند و این یکی از عوامل مهم افزایش وزن زنان بهحساب میآید.
ملکشاهینیا تصریح کرد: این مسائل نشان میدهد که زنان باید نهتنها مراقب رژیم غذایی خود باشند، بلکه کاهش وزن در خانمها نیازمند تمرین بیشتر است و باید تمرینات و فعالیت ورزشی خود را نیز جدی بگیرند، در حالی که ممکن است آقایان فقط با تمرینات ورزشی بتوانند بر مشکل اضافهوزن غلبه کنند.
وی خاطرنشان کرد: نباید فراموش کنیم که بیولوژی بدن، به معنای سرنوشت و محکوم بودن برای اضافهوزن و چاقی نیست. اگر اینگونه بود هیچ زنی دارای تناسب تداوم نبود. یکی از مهمترین و قدرتمندترین پایههای تناسباندام و سلامتی، سبک زندگی است؛ اصلاح سبک زندگی و شیوههای غذاخوردن و داشتن فعالیت بدنی، تمام موانع را برطرف کرده و ما رو به هدف میرساند.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!