
فرمانده سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان:
میزبانی راهیان نور یک تکلیف الهی است
فرمانده سپاه حضرت ولیعصر (ع) خوزستان گفت: میزبانی راهیان نور یک تکلیف الهی است و باید این مسئولیت را با تمام وجود ادامه دهیم.
به گزارش خبرنگار شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب»؛ آیین اختتامیه جشنواره «رهاورد سرزمین نور» و مراسم تجلیل از دستاندرکاران و نقشآفرینان راهیان نور خوزستان، با حضور جمعی از مقامات ارشد سپاه و مسئولان کشوری و استانی، در مجموعه فرهنگی بهشت هویزه اهواز برگزار شد.
این مراسم با حضور سردار سوری، رئیس سازمان اردویی، راهیان نور و گردشگری بسیج کشور، سردار علی سپهوند، فرمانده قرارگاه منطقهای راهیان نور جنوب کشور، سردار سرتیپ پاسدار حسن شاهوارپور، فرمانده سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان، حجتالاسلام والمسلمین رستگار، مسئول دفتر نمایندگی ولیفقیه در سپاه خوزستان، فرماندهان ارشد سپاه استان و نواحی، مدیران یادمانها و جمعی از فعالان حوزه راهیان نور خوزستان برگزار شد.
سردار حسن شاهوارپور در اینمراسم با اشاره به جایگاه والای راهیان نور از منظر مقام معظم رهبری، راهیان نور را ابزاری برای انتقال پیام مظلومیت جبهه حق به نسلهای آینده توصیف و با مقایسه دوران دفاع مقدس با شرایط امروز لبنان و فلسطین، اظهار کرد: در آن روزگار، جبهه حق در مقابل جبهه باطل با محوریت صدام و پشتیبانی همه مستکبران عالم قرار گرفت؛ همانگونه که امروز نیز جنایتهایی آشکار از سوی صهیونیستها علیه مردم مظلوم منطقه شاهدیم.
عاشورا؛ الگویی ماندگار برای تبیین مظلومیتها
وی واقعه عاشورا را الگویی بیبدیل در تبیین مفهوم جبهه حق دانست و افزود: در عاشورا، تنها ۵۰ سال پس از رحلت پیامبر اعظم (ص)، جبهه باطل به ظاهر اسلامی در مقابل جبهه حق صفآرایی کرد. در دفاع مقدس نیز، بسیاری از کشورهای اسلامی پشت صدام ایستادند؛ اما ملت ایران با اتکا به ایمان و آرمانهای دینی، جبهه حق را نمایندگی کردند. جوانان مؤمنی از کشورهای مختلف، حتی عراق، به کمک ایران آمدند و در قالب یگان بدر جنگیدند. بیش از ۲۰۰ هزار نفر در جبهههای حق به شهادت رسیدند.
فرمانده سپاه حضرت ولیعصر خوزستان ایمان، اخلاص، و انگیزه رزمندگان ایرانی را وجه تمایز آنان با دشمنان دانست و گفت: رزمندگان ما دل از دنیا بریده بودند و برای حفظ دین و دفاع از مردم و میهن مظلوم خود پا به میدان جنگ گذاشتند. این ارزشها باید بهروشنی برای نسل امروز تبیین شود.
وی در ادامه با ذکر خاطراتی از رزمندگان و شهدا، بر اهمیت دل کندن از دنیا برای رسیدن به مقام شهادت تأکید کرد. از جمله نقل قولی از رزمندهای که انگشتری هدیهشده را بازگرداند با این سخن که: «میترسم وابستگیام به این انگشتر، مانع دل کندنم از دنیا شود.» همچنین خاطرهای از مادری که با دعا و اشک، دل از فرزندش برید تا او بتواند به مقام شهادت نائل شود.
شاهوارپور بر ضرورت تداوم این فرهنگ و انتقال صحیح آن به نسلهای آینده تأکید کرد و ساماندهی بازارچههای یادمانها را از جمله مطالبات مهم در حوزه راهیان نور برشمرد.
مقاومت بانوان در دفاع مقدس بینظیر بود
وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به نقش بیبدیل مردم در دفاع مقدس، گفت: این نوع نگاه و ایستادگی در دنیا بینظیر است. آیا در هیچیک از جنگهای معاصر چنین مواردی سراغ دارید؟ در جریان جنگ اوکراین و روسیه، نزدیک به نیمی از جمعیت اوکراین به اروپا پناه بردند؛ اما در جبهههای ما، زمانی که دشمن به روستاها یورش میبرد، زنان به جای فرار، با چوبدستی دشمن را اسیر میکردند و با مقاومت خود به رزمندگان روحیه میدادند. این صحنهها در دفاع مقدس کم نیست و باید آنها را به درستی روایت کرد.
فرمانده سپاه خوزستان با تأکید بر اینکه استان خوزستان به دلیل تقدیم بیشترین شهید در دفاع مقدس، شایسته میزبانی کاروانهای راهیان نور است، بیان کرد: این میزبانی یک تکلیف است. سال ۱۳۷۸ که رهبر معظم انقلاب به شلمچه تشریف آوردند، مسئولیت حفاظت منطقه را بر عهده داشتم. آن زمان هنوز صدام در قدرت بود و خاکریزهای دشمن فاصله چندانی با محل مراسم نداشت. ما با امکانات محدود، سکوهایی را آماده کردیم و مقام معظم رهبری در آنجا سخنرانی کردند.
شلمچه؛ قطعهای از بهشت
شاهوارپور با اشاره به جمله معروف مقام معظم رهبری که فرمودند «شلمچه قطعهای از بهشت است»، گفت: این سخن تعارف نیست. هر منطقهای که محل نبرد و شهادت رزمندگان بوده، باید قطعهای از بهشت دانسته شود. باید به مردم یادآوری کنیم که در کنار تفریح، دیدار با شهدا و حضور در این سرزمینها، برکات معنوی به همراه دارد.
وی با تقدیر از سازمان بسیج در زمینه فراهمسازی زیرساختهای حضور زائران، خاطرنشان کرد: در گذشته مشکلات زیادی در حوزه اسکان و حملونقل وجود داشت. اما امروز اردوگاههای مناسبی احداث شدهاند که توانستهاند از مشکلات پیشین بکاهند.
شاهوارپور در پایان، به برگزاری اردوهای «راهیان پیشرفت» در کنار راهیان نور اشاره کرد و گفت: انقلاب اسلامی در حوزه زیرساختی تحول عظیمی ایجاد کرده است و نسل جدید باید از نزدیک با این تحولات آشنا شود. سال گذشته بیش از ۷۲۰ هزار نفر روز اردو در خوزستان برگزار شد که رتبه نخست کشور را برای استان به همراه داشت. اکنون آماده اعزام کاروانها به مناطق غرب کشور هستیم.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!