حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن رهیاب خبر | rahyabkhabar.ir هستید؟
کشت غیر‌مجاز هنداونه تهدیدی جدی برای آینده آب
یک کارشناس آب مطرح کرد:

کشت غیر‌مجاز هنداونه تهدیدی جدی برای آینده آب

گسترش کشت غیرمجاز محصولات آب‌بری مانند هندوانه، بدون نظارت و برخورد قانونی، به تهدیدی جدی برای آینده آب روستاها و پایداری زیستی استان تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار شبکه اطّلاع‌رسانی «رهیاب»؛ در شرایطی که به سبب کاهش نزولات جوی، خشکسالی و کم آبی گریبانگیر بخش زیادی از کشور شده است، کشت محصولات کشاورزی آب‌بر مانند هندوانه می‌تواند تیر خلاص را به منابع آبی کشور بزند اما گویا علیرغم هشدارهای فراوان سازمان‌های مختلف این مسئله نتوانسته کسانی را که با کاشت غیر‌مجاز این محصولات شرایط را به وخامت می‌کشانند وادار به جلوگیری نماید.

این پرسش جدی مطرح می‌شود چرا در شرایطی که ما در کشور مشکل کمبود آب داریم، میوه آب‌بری مانند هندوانه به قدری تولید می‌شود که بخشی از آن صادر شده و آورده آنچنانی برای کشور هم ندارد!

در استان خوزستان در سایه فقدان نظارت کافی دستگاه‌های متولی، با همه گیری کاشت هندوانه و انشعاب‌های غیر‌مجاز از رودخانه‌ها و شبکه‌های آبرسانی روستایی مواجه هستیم و با وجود اعتراض اهالی روستاها هر سال شاهد رشد این پدیده هستیم اما برخورد لازم با متخلفان صورت نمی‌پذیرد.

سید معراج موسوی در این خصوص به خبرنگار «رهیاب» گفت: متأسفانه در سال گذشته بیش از ۱۲ هزار هکتار سطح کشت غیر‌مجاز محصول هندوانه و دیگر محصولات آب در استان خوزستان را داشتیم که در این راستا بیش از ۱۰۸ میلیون مترمکعب آب صرف کشت آن شده است.

وی در ادامه افزود: با تداوم این پدیده بحران آب در خوزستان به نقطه غیرقابل بازگشت نزدیک می‌شود و هر هکتار کشت غیرمجاز هندوانه، آینده آبی استان را به مخاطره می‌اندازد.

کارشناس آب با اشاره به رشد چشمگیر کشت غیرمجاز هندوانه در برخی نقاط استان خوزستان گفت: با افزایش سطح زیر کشت این محصولات آب‌بر متأسّفانه شاهد تخلیه آبخوان‌ها خواهیم بود چرا که با این شرایط سالانه ۱/۵ متر افت آبخوان‌ها را خواهیم داشت که این میزان سه برابر رشد میانگین کشوری است.

وی در ادامه افزود :‌ عدم نظارت دستگاههای ناظر و سود خوب کاشت این محصول که سود خالص هر هکتار ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون ارزیابی می‌شود، افراد زیادی را ترغیب به انجام آن می‌کند.

شایان ذکر است استان خوزستان پس از استان کرمان با ۱۲ هزار هکتار سطح کشت غیر‌مجاز دومین جایگاه را در این پدیده دارد که با توجه کاهش بارش‌ها و افزایش دمای هوا می‌تواند تاثیرات مستقیمی بر تامین آب روستاها داشته باشد.

در حال حاضر سد کرخه با کاهش ۱۸ درصدی نسبت به سال گذشته، سد دز با کاهش ۲۳ درصدی و سد کارون با کاهش ۱۵ درصدی منابع آبی شرایط را برای تامین و توزیع آب پایدار شهرها و روستاها دچار مشکل کرده است اما با وجود این وضعیت، شاهد افزایش مزارع کشت غیرمجاز محصولات آب‌بر در سطح استان هستیم.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!