حالت تاریک
چهارشنبه, 16 آبان 1403
توسعه فضای سبز راهکاری برای کاهش آلودگی
در گفتگو با «رهیاب» مطرح شد؛

توسعه فضای سبز راهکاری برای کاهش آلودگی

رئیس شورای شهر اهواز گفت: یکی از راهکارهای کاهش آلودگی در شهرهای بزرگ و صنعتی، توسعه فضای سبز است.

محمدمهدی مطیعی در گفتگو با خبرنگار شبکه اطّلاع‌رسانی «رهیاب»؛ اظهار کرد: همواره شورای شهر اهواز دغدغه و حساسیت‌های محیط زیستی داشته است؛ زیرا یکی از راهکارهای کاهش آلودگی در شهرهای بزرگ و صنعتی، توسعه فضای سبز است.

وی افزود: شرایط اقلیمی، عدم وجود زیرساخت‌ها و نبود نگاه اصولی در اختصاص پلاک‌ها از جمله مهم‌ترین چالش‌های فضای سبز اهواز هستند، مدیریت ناصحیح، راحت‌طلبانه و ساده‌انگارانه از دیگر مشکلات فضای سبز است که باید به آن‌ها توجه ویژه شود.

رئیس شورای شهر اهواز با تأکید بر لزوم وجود نگاه تخصص محور در حوزه فضای سبز گفت: اقداماتی که در حوزه فضای سبز مانند حرکت به سمت درختان غیر مثمر و تک‌کشتی صورت‌گرفته صرفاً یک مدیریت راحت‌طلبانه بوده چرا که در غیر این صورت شرایط ویژه و مراقبت‌های زیادی در خصوص درختان مثمر باید صورت می‌گرفت.

وی ادامه داد: باوجوداینکه اقلیم می‌تواند برای فضای سبز یک چالش باشد؛ اما در خوزستان اقلیم می‌تواند یک ظرفیت تلقی شود چرا که هیچ استانی نیست که در اقلیم آن یک گیاه روزانه رشد ۷ سانتیمتری داشته باشد، در خوزستان گیاه نیشکر در ماه‌های تیر، مرداد و شهریور روزانه چنین رشدی دارد که این موضوع از ظرفیت‌های ویژه خوزستان است.

 عضو شورای اسلامی کلان‌شهر اهواز بیان کرد: در خوزستان بسیاری از گیاهان خواب زمستانی ندارند و در تمام طول سال عملیات فتوسنتز را انجام می‌دهند که در خصوص پالایش هوا به‌ویژه در ماه‌های سرد یک مزیت نسبت به سایر اقلیم‌ها است.

مطیعی افزود: فضای سبز خاصیت گیاه‌پالایی دارد و منجر به کاهش آلودگی محیط زیستی می‌شود، بنابراین زمانی که با مباحث توسعه، صنعت و ساخت‌وساز می‌شویم باید راهکار کاهش آلودگی که همان توسعه فضای سبز است را انجام دهیم که قانون در این زمینه پیش‌بینی‌های خوبی داشته و با اجرای آن‌ها گره‌گشایی خواهد شد.

 وی عنوان کرد: تغییر گفتمان در حوزه فضای سبز یکی از رویکردهایی است که با همراهی مدیریت شهری در حال انجام آن هستیم تا اقدامات به‌صورت اصولی انجام شود، برای این کار متخصصین فضای سبز شهرداری اهواز را وارد عمل کرده‌ایم تا گفتمان صحیح در حوزه فضای سبز جاری شود.

مطیعی با اشاره به همراهی مطالبه‌گران و فعالان محیط زیستی در ارائه گفتمان صحیح و تخصصی فضای سبز، گفت: در حوزه فضای سبز دوراه فرصت‌سوزی و فرصت‌سازی را پیش‌رو داریم، اگر چهار سال یک عضو شورای شهر بدون عملکرد صحیح و منطقی و بدون توجه به آینده به پایان رسیده باشد فرصت‌سوزی رخ‌داده است؛ اما اگر اقداماتی انجام شود که در سهم خود در آینده نقش مؤثری داشته باشد و امور بر روی ریل پیشرفت قرار گیرد فرصت‌سازی صورت‌گرفته است، این مدل در دوره جاری مدیریت شهری وجود دارد.

وی با تأکید بر خرید گل‌وگیاه از تولیدکنندگان خوزستانی بیان کرد: یکی از اقداماتی که در حوزه فضای سبز و آبیاری صورت‌گرفته، آبیاری فضای سبز در شب است، باتوجه‌به وضعیت اهواز باید در قراردادهای فضای سبز تدارکی دیده شود که در فصول گرم سال آبیاری در شب صورت گیرد، علاوه‌برآن برای هر نهالی که هرس می‌شود تشتک آبیاری نیز برای آن احداث شود، تا از آسیب‌دیدن و مردن گیاهان و درختان جلوگیری شود.

رئیس شورای شهر اهواز با اشاره به پیگیری اجرای اولویت‌ها، گفت: قانون‌گذار پرداخت حق آلایندگی به شهرداری‌ها را پیش‌بینی کرده است که امیدواریم در این مقطع که دچار رکوردهایی هستیم با گرفتن این حق، کار را جلو ببریم.

مطیعی ادامه داد: پس از کش‌وقوس‌های فراوان توانستیم فهرست مجموعه‌ها و شرکت‌های آلاینده را از اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست خوزستان دریافت کنیم که اداره کل امور مالیاتی خوزستان باید برای پرداخت بهنگام حق آلایندگی اقدام عملی و اجازه چالش بیش‌ازپیش به مجموعه مدیریت شهری به‌ویژه پروژه‌های عمرانی و کارکنان زحمت‌کش شهرداری اهواز را ندهند.

وی بیان کرد: طبق تبصره ۳ ذیل ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش‌افزوده، فهرست واحدهای تولیدی، صنعتی، معدنی و خدماتی آلاینده محدوده شهر اهواز از ابتدای تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون در دوم خردادماه ۱۴۰۰ برای مطالبه عوارض سبز، تعیین شود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از