تفکر حاکم بر اداره مسجد باید اصلاح شود
رییس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور گفت: در عرصه مدیریت مساجد با توجه به فضای امروزی و نسل جدید گفتمان، ادبیات، چیدمان، استقبال و بدرقه را در مسجد لازم است اصلاح کنیم.
به گزارش شبکهاطلاعرسانی«رهیاب»؛حجتالاسلام کمال خداداده در نشست خبری تبیین اهداف و سیاستگذاری کانونهای فرهنگی_هنری مساجد که در سالن اجتماعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: کانونهای فرهنگیـهنری مساجد کشور به صورت مستمر در هر ماه نزدیک به ۱۲ سرود ملی تولید میکنند، ۹۰ درصد سرودهای ملی که در صدا و سیما پخش میشوند کار کانونهای فرهنگیـهنری مساجد کشور است.
وی افزود: تفکر گذشته حاکم بر اداره مساجد باید اصلاح شود. اگر گفتمان اصلاح شد، مسجد برای نوجوانان و جوانان جذاب خواهد شد. بنابراین در عرصه مدیریت مساجد با توجه به فضای امروزی و نسل جدید گفتمان، ادبیات، چیدمان، استقبال و بدرقه را در مسجد لازم است اصلاح کنیم.
خداداده با بیان اینکه کانونهای فرهنگیـهنری مساجد عرصه خدمت و خدمتگزاری به مساجد است، گفت: مسجد واژهای مقدس است و ذهنیت مردم نسبت به مسجد همواره محلی برای امنیت، آرامش، ذکر و تسبیح خداوند و تاثیرپذیری از مکانی معنوی است که کارهای سیاسی، اجتماعی و امنیتی نیز در آن شکل میگیرد.
وی مساجد را تمدنساز دانست و اضافه کرد: در نظام توحیدی این پایگاه اجتماعی همیشه نقشآفرین داشته و خداوند تبارک و تعالی شرافتی را در مسجد قرار داده است؛ چنانکه هر انسانی با دلی پاک و با اخلاص در این زمین، قدم بگذارد زمینه هدایت او فراهم میشود.
خداداده با اشاره به اینکه مجاهدان عالم خود را مدیون تربیت توحیدی میدانند، بیان کرد: اگر از ارکان اصلی تربیت توحیدی مسجد را حذف کنیم قطع به یقین بخش بزرگی از کارهای تربیتی و فرهنگی ما لنگ میماند.
وی با بیان اینکه خوزستان وطن همه ایرانیان است، تاکید کرد: خوزستان فقط متعلق به اهالی خوزستان نیست بلکه متعلق تمام مردم کشور است زیرا تمام مردم ایران برای وجب به وجب خاک این استان جنگیدند.
رئیس ستادهماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور با بیان اینکه آستانه تمدنی برای ایرانیان همیشه خوزستان بوده است، خاطر نشان کرد: ارتباط ما با کشورهای مختلف در استانخوزستان نه تنها اقتصادی بلکه ارتباطی تمدنی و فرهنگی بوده است.
وی یادآور شد: تمام مردم ایران زمین هم از حیث فرهنگی و هم از حیث تمامیت ارضی مدیون تکتک افراد و خانوادههای عزیز خوزستانی هستند چرا که همواره مردم خوزستان برای اعتلای فرهنگ کشور زحمت کشیدهاند.
وی با بیان اینکه در حوزه ساختاری مساجد مشکلی وجود ندارد زیرا مسجد متشکل از مردم است، تصریح کرد: امروزه معضل این عرصه این است که در مساجد فاقد نرمافزار مدیریتی جدید هستیم.
خداداده تاکید کرد: در ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگیـهنری مساجد کشور سعی بر این است که رویدادهای مختلفی را در مساجد با زبان هنرهای مختلف از جمله اجرای سرود، تئاتر، نویسندگی و... شکل دهیم.
همچنین مجید منادی مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خوستان در این نشست، بیان کرد: مسجد مرکز و مقر اصلی فرهنگ، هنر و تمدناسلامی است.
وی با بیان اینکه پایه و مبنا خوزستان فرهنگ است، اضافه کرد: مبنای استان خوزستان مبنایی فرهنگی، انقلابی و دینی است.
منادی با بیان اینکه استان خوزستان در رویدادهای فرهنگی همواره پیشگام بوده است، گفت: همین موضوع و ظرفیت ، نام بزرگ خوزستان در تمام کشور مسئولیتهای ما را به عنوان متولیان امور سنگین میکند.
وی همچنین با اشاره به اینکه ظرفیتهای طبیعی استان خوزستان بیشمار هستند، خاطر نشان کرد: خوزستان افزون بر مواهب طبیعی و خدادادی مهد تمدن ایران زمین، دروازه ورود تشیع به کشور، پایتخت دفاع مقدس و معراج شهدای ما است.
انتهای پیام/