مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر خوزستان مطرح کرد:
تولید ۹۰۰ هزار تن شکر در خوزستان
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر گفت: استان خوزستان از نیشکر ۹۰۰ هزار تن شکر تولید میکند که این میزان حدود ۴۵ درصد نیاز کشور به شکر محسوب میشود.
به گزارش شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب» به نقل از روابط عمومی شرکت توسعه نیشکر؛ عبدعلی ناصری با اشاره به برگزاری هجدهمین کنگره بینالمللی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران که در دانشگاه فردوسی مشهد، اظهار کرد: در این کنگره گزارشی باعنوان «ظرفیتهای تولید شکر در خوزستان» ارائه شد.
وی با بیان اینکه در این کنگره به بخشی از دستاوردهای تحققیافته در شرکت توسعه نیشکر پرداخته شد، افزود: این شرکت از سال ۱۳۷۲ عملیات اجرایی کشت نیشکر را در سطح ۱۰۰ هزار هکتار و در قالب هفت کشت و صنعت ۱۲ هزارهکتاری آغاز کرده است و هر کدام از واحدهای سالانه ۱۰۰ هزار تن شکر تولید میکنند.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر همچنین به اولین واحد بهرهبرداری شده، یعنی کشت و صنعت امام خمینی اشاره کرد که در سال ۷۸ با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن شکر خام آغاز به کار کرد و گفت: پس از آن، کشت و صنعتهای دیگری نیز راهاندازی شدند.
ناصری با اشاره به تحولات ایجاد شده در کشاورزی و اکوسیستم منطقه از سال ۱۳۷۰، اضافه کرد: با تلاش و برنامهریزیهای انجام شده در سال ۱۴۰۳ به همه ظرفیت تولیدی شکر خواهیم رسید.
وی همچنین به وضعیت کشت و صنعت هفتتپه اشاره کرد و گفت: این شرکت به دلیل مشکلات فراوان از مهرماه ۱۴۰۰ به مجموعه توسعه نیشکر اضافه شد و بازسازیهای زیادی در آن انجام شده است. در سال ۱۴۰۳ این شرکت حداقل به ۸۰ درصد ظرفیت تولید اسمی خود خواهد رسید. با تولید ۸۰ هزارتنی که هفتتپه خواهد داشت، در مجموع در کل شرکت توسعه نیشکر نزدیک به ۸۷۰ هزار تن شکر تولید خواهیم کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز سهم خوزستان در تأمین شکر موردنیاز کشور را تأثیرگذار عنوان کرد و افزود: استان خوزستان از نیشکر ۹۰۰ هزار تن شکر تولید میکند که این میزان حدود ۴۵ درصد نیاز کشور به شکر محسوب میشود.
ناصری همچنین به تأثیرات زیستمحیطی توسعه کشت نیشکر در خوزستان اشاره کرد و افزود: هر هکتار زراعتی که این شرکت دارد، ۸۰۰ هکتار سطح سبز ایجاد میکند که در جذب دیاکسیدکربن منطقه و تولید اکسیژن تأثیر زیادی دارد و در بهبود شرایط محیط زیستی تأثیرگذار است.
بر اساس این گزارش، کنگره بینالمللی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران امسال با شعار «مدیریت بهرهوری خردمندانه منابع تولید در کشاورزی» با تمرکز بر تحلیل سند امنیت غذایی کشور و با حضور جمعی از مدیران حوزه کشاورزی، دانشپژوهان، استادان دانشگاه، محققان، کارشناسان و کشاورزان پیشرو در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
انتهای خبر/