به گزارش «رهیاب»؛
زور مسئولان خوزستانی به تورم نمیرسد
در پی تحولات اخیر منطقه و جابهجاییها مدیران ارشد دولت، قیمت کالاهای اساسی صعود چشمگیری داشت و برخی سودجویان و اخلالگران بازار، فرصت را مغتنم شمردند و قیمت برخی از کالاها تا ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
به گزارش شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب»؛ در پی تحولات اخیر منطقه و جابهجاییها مدیران ارشد دولت، قیمت کالاهای اساسی صعود چشمگیری داشت و برخی سودجویان و اخلالگران بازار، فرصت را مغتنم شمردند و قیمت برخی از کالاها به شکل لجام گسیختهای تا ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
این افزایش قیمتها زندگی روزمره شهروندان را تحت تأثیر قرار داده و نگرانیهایی را به همراه داشته است.
در خوزستان نیز بسیاری از کالاهای اساسی تحت تأثیر این گرانیها قرار گرفته و افزایش قیمت کالاها به استناد افزایش قیمت تمام شده، شائبه رشد قیمت گوشت مرغ و تخممرغ را تقویت کرده است.
گزارشهای چند روز گذشته از بازار اهواز نشاندهنده آن است که قیمتها نوسانات خاصی داشته و همچنان بالاتر از نرخ مصوب در بازار عرضه میشوند.
قیمت مرغ در چند روز گذشته به کیلویی ۱۰۰ هزار تومان رسیده این در حالی است که نرخ مصوب ۷۵ هزار تومان است.
به نظر میرسد شرایط اقتصاد کشور تحت تأثیر سیاستهای ارزی دولت و رویکرد غلط دچار رهاشدگی شده و با تورمهای روزانه مواجه است به طوری که هرگونه اثر تورمی در بازار ارز، علائم تورمی جدیدی به بازار کالایی میدهد.
قیمت انواع میوه در بازار با رقمهای عجیبی به فروش میرسد. کف قیمت بخش عمدهای از میوهها به هر کیلوگرم ۵۰ هزار تومان رسیده است.
تورم افسار گسیخته در گروه خوراکیها و نوشیدنیها آنقدر زیاد است که در عدد و ارقام این نوشتار نمیگنجد و اساساً تطابقی هم با آمارهای ارائه شده از سوی مراکز آماری ندارد و تنها میتوان در زمان خرید آن را حس کرد.
تغییرات ارزی به تورم دامن زده است
علیاکبر حسینی محراب در نشست ستاد تنظیم بازار خوزستان اظهار کرد: مسئولان تعزیرات برای نظارت و کنترل قیمتها تلاش زیادی دارند، در عین حال بخشی از تغییرات قیمتی به دلیل تورم و تحولات و برنامهها در سطح کشور است؛ اما برخی موارد به استان مربوط است، باید قیمتها کنترل شود و نباید در نقاط مختلف سطح شهر قیمتها متفاوت باشد.
وی افزود: تغییرات ارز نیز موجب سو استفاده برخی افراد برای افزایش قیمتها میشود و لازم است اقداماتی صورت گیرد تا بر دلاریزه شدن قیمتها دامن زده نشود.
حکایت افزایش قیمتها
محمد راضی جلالی نیز در این باره بیان کرد: متأسفانه اغلب مصوبات کارگروه تنظیم بازار استان عملیاتی نمیشود به همین دلیل باید از این پس مصوبات ستاد در دستگاههای مربوطه پیگیری شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان با ابراز گلایهمندی از قیمت بالای مرغ در خوزستان افزود: دلیل اشباع بازار استان از مرغ فراوانی این کالا نیست بلکه مردم به دلیل قیمت بالا توان خرید آن را ندارند.
نقش کمرنگ شهرداری اهواز در تنظیم بازار
علیمحمد رحمانی با انتقاد از همکاری نکردن شهرداری اهواز در بهبود شرایط بازار این کلانشهر افزود: متأسفانه شهرداری اهواز هیچ نقشی در بهبود وضعیت بازار شهرستان اهواز ندارد.
وی افزود: این در حالی است که در سایر کلانشهرهای کشور شهرداریها در ایجاد بازار روز، تسهیل عرضه کالا و فراهمسازی مکانهایی برای عرضه محصولات غذایی نقش پررنگی دارند.
قائممقام اداره کل صنعت، معدن و تجارت خوزستان گفت: شهرستان اهواز بهعنوان یک کلانشهر فاقد بازار است و همین موضوع مشکلاتی را در عرضه محصولات غذایی ایجاد کرده است.
وی بیان کرد: ۳۰ بازارچه در اهواز وجود دارد که فقط برای فروش پوشاک استفاده میشوند این در حالی است که میتوان برای پوشش حداکثری عرضه مواد غذایی در اهواز از این فضاها استفاده کرد.
رحمانی با ابراز گلهمندی از نوسان قیمت گوشت قرمز در بازار خوزستان افزود: متأسفانه قیمت گوشت قرمز در بازار استان طی چند ماه اخیر دچار نوسانات زیادی شده و هنوز این مشکل حل نشده است.
حجتالاسلاموالمسلمین سید محمدنبی موسویفرد گفت: بخش قابلتوجهی از گرانی افسارگسیخته به دستگاه قضا مربوط میشود؛ اگر نظارت بهگونهای باشد که اجناس به قیمتهای تعیین شده به فروش برسند مردم امیدوار میشوند.
انتهای خبر/