حالت تاریک
پنج‌شنبه, 17 آبان 1403
سکان‌دار شهرداری چالشی برای اهواز
«رهیاب» گزارش می‌دهد؛

سکان‌دار شهرداری چالشی برای اهواز

امروزه اهواز چالش‌های بسیاری در خود می‌بیند؛ معضلاتی که نیاز به مدیریت اصولی و جهادی دارد.

 به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «رهیاب»؛کلان‌شهر اهواز در استانی سرشار از منابع خدادادی و ظرفیت‌های بکر جای دارد که از ضعف‌های متعددی رنج می‌برد؛ مدت‌هاست شهروندان اهوازی درخواست‌های متعددی برای رفع معضلات این شهر دارند که در سایه غفلت و رانت مسئولین مغفول مانده است.

 وضعیت اسفناک حمل و نقل عمومی «کمبود تاکسی، ون و اتوبوس» در این شهر رنجی است که با گرمای بی‌سابقه اهواز که در آمارهای جهانی هم به ثبت رسیده، هرساله داغ مردم را هر روز تازه‌تر می‌کند؛ سال‌ها از انعقاد قرارداد مترو اهواز گذشته ولی سرگذشت این پروژه ختم به خیر نشد و شهروندان اهوازی همچنان وعده‌های شهرداری اهواز را دنبال می‌کنند.

 همچنین کمبود ایستگاه‌های تاکسی و اتوبوس سایبان‌دار یا دارای کولر نیز یکی دیگر از مشکلاتی هست که باعث دل‌آزردگی شهروندان شده است.

 عدم توسعه فضاهای سبز و طبیعت شهری و وضعیت نامطلوب آسفالت نیز یکی دیگر از معضلات شهری در به‌اصطلاح کلان‌شهر اهواز است؛ خیابان‌های پر از چاله و موانع «سرعت‌گیر» غیر استاندارد که امان صاحبان خودروهای مختلف را بریده و هزینه بسیاری را به آنها تحمیل کرده است.

 زخمی‌شدن شهر برای اجرای پروژه‌های مختلف نیز داد شهروندان را درآورده و گره ترافیکی را در مسیرهای متعدد شهری برای برهم‌خوردن آسایش و آرامش آنها به ارمغان آورده است!

 عدم جمع‌آوری اصولی و به‌موقع زباله نیز باعث شده که در مناطق مختلف شهری حتی محله‌های مرفه ساکنان شاهد انباشت زباله در روزهای متوالی باشند.

 سید محمدجواد رضوی عضو شورای اسلامی کلان‌شهر اهواز روز گذشته در نطقی در صحن شورا، اظهار کرد: اگر قرار باشد امروز صادقانه با موکلان خود سخن بگوییم جز اظهار عجز، شرمندگی و طلب حلالیت از فعل‌ها و ترک فعل‌هایی که نتیجه آن عقب‌ماندگی شهر بود، چیزی در کارنامه نداریم.

 وی گفت: شهردار منتخب ما بدون داشتن شرایط احزار و با غفلت ما در جایگاه مدیریت قرار گرفت و علی‌رغم اینکه قول داد اهواز را متحول کند؛ اما مشاهده کردیم که در طی سه سال گذشته چه بر سر این شهر آمده است.

 عضو شورای شهر اهواز با بیان اینکه هیچ اقدام مؤثری برای پیشرفت شهر اهواز در این مدت انجام نشده است، گفت: هفته‌ای یک افتتاح و رونمایی صوری از تفاهم‌نامه پروژه قطار شهری که معلوم نیست کی به مرحله تأمین اعتبار، عقد قرارداد و آغاز عملیات بهره‌برداری می‌رسد، همه از اقدامات نمایشی شهردار اهواز است.

 وی اظهار کرد: طی سه سال گذشته نه‌تنها در مناطق غیربرخوردار نظیر ملاشیه، عین‌دو، سیاحی، سادات، گلدشت، چنبیه، مهدیس، حصیرآباد، منبع آب و امثالهم پیشرفتی حاصل نشد؛ بلکه در مناطق به‌اصطلاح برخوردار نیز هیچ توسعه‌ای اتفاق نیفتاد.

 علی‌رغم اعتبارات قابل‌توجه آلایندگی اتفاقی در اهواز نیفتاد

 رضوی گفت: علی‌رغم توجه دولت شهید رئیسی در اختصاص اعتبارات قابل‌توجه آلایندگی، اتفاق خاصی در شهر اهواز نیفتاد و البته با همه فریادهایی که زدیم هیچ گزارش مستدلی از نحوه هزینه‌کرد آن به وکلای مردم داده نشد. در عین حال هیچ گزارشی نیز از قراردادها، درآمدها، عملکرد مالی سیستم در دسترس نیست.

رضوی با اشاره به حمایت برخی از اعضای شورای شهر از شهردار بیان کرد: این مسئله زمینه تعطیلی شورای شهر اهواز را فراهم کرد و سبب شد انتظارات ما از آقای شهردار در موضوعاتی نظیر سامان‌دهی ورودی‌های شهر، غرق‌شدن اهواز در نخاله، جمع‌آوری احشام از مرکز شهر، سامان‌دهی نیروی انسانی، انضباط مالی، جمع‌آوری آب‌های سطحی و... تحقق پیدا نکند.

 وی ادامه داد: در سال گذشته با بارش ۳۰ میلیمتر باران خانه و کاشانه مردم در برخی از مناطق به زیر آب‌رفت و ناچار شدیم برای حل این مشکل از استان‌های دیگر کمک بخواهیم و پس از سه سال هنوز مشکلات شهروندان به‌صورت لاینحل باقی‌مانده است و کسی هم دغدغه برطرف‌کردن آنها را ندارد.

 معابر و خیابان‌های بسیاری در مناطق کم‌برخوردار و حتی مرکز شهر اهواز، به دلیل عدم جمع‌آوری منظم زباله و بی‌توجهی به زیرساخت‌ها، به محلی برای انباشت پسماندها و تهدید بهداشت محیط تبدیل شده است.

 شهروندان اهوازی با رها با راه‌اندازی پویش‌ها خواستار جمع‌آوری پسماند از خیابان‌ها و معابر سطح شهر اهواز شدند و درخواست داشتند که «مدعی‌العموم به معضل زباله در شهر اهواز» ورود کند.

 البته به همه اینها باید عدم توجه به حوزه بانوان را نیز اضافه کرد، پارکی که بارها صدای گلایه زنان نخبه اهوازی را بلند کرد؛ همچنین بازارچه‌های اشتغال‌زایی بانوان آن‌چنان که بایدوشاید فعال نیستند و بانوان کارآفرین به برگزاری نمایشگاه‌های سیار روی آورده‌اند.

 هر چند که جمع‌آوری متکدیان و معتادان متجاهر نیز در ذیل وظایف شهرداری تعریف شده ولی در این بخش هم به‌خوبی عمل نشده و هر روز شاهد افزایش فعالیت این افراد در نقاط مختلف شهر اهواز هستیم.

 امروزه اهواز چالش‌های بسیاری در خود می‌بیند که می‌توان به تراکم جمعیت، حاشیه‌نشینی و زاغه‌نشینی، ترافیک شدید در معابر و فاضلاب اهواز و مسئله مهم ریزگردها و آلاینده‌های صنعتی اشاره کرد؛ معضلاتی که نیاز به مدیریت اصولی و جهادی دارد.

 امینی شهردار اهواز در روزهای آغازین فعالیتش خود را ناجی حل مشکلات و معضلات این شهر معرفی کرد، اما دیری نگذشت تا موضع وی تغییر یافت و گفته «در شرایطی که منابع مالی مناسب وجود نداشته باشد، اقدامات مؤثری نمی‌توان انجام داد.» به نظر می‌رسد این گفته شهردار صرفاً یک شعار برای خالی نبودن عریضه بوده است تا یک طرح و چشم‌انداز قابل‌تحقق.

 ناگفته نماند نه‌تنها مردم اهواز بلکه بدنه سازمان شهرداری نیز از وی رضایت ندارند و حتی خروجی قابل‌توجهی در عرصه تحول در شهر اهواز را نداشت و سطح افتتاح پروژه‌های شهرداری را به پروژه‌های دم‌دستی پارک‌های محله‌ای که جز وظایف ذاتی شهرداری است تنزل داده است و آن‌چنان با مانور تبلیغاتی در بیلبوردهای شهر، گویی هر ماه یک پروژه بزرگ عمرانی را افتتاح کرده‌اند.

 سید محسن موسوی‌زاده در گفتگو با رهیاب گفت: وظایف ذاتی شهرداری عمران و آبادانی شهر است؛ اما دریغ از برنامه و اقدامی جهت احیای فضای شهری در اهواز، آنچه امروز مشاهده می‌کنیم اهوازی بی‌روح و مهجور است، ما شهردار اهواز را از میان ۲۵ نفر از شهر توسعه‌یافته اصفهان انتخاب کرده‌ایم انتظار ما چیز دیگری بود؛ اما واقعیت این است که در این یک سال تحول چشمگیری رخ نداده است.

 نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هر کس در شهرداری با درنظرگرفتن مصالح خود، به مسائل نگاه می‌کند و مصلحت مردم را در نظر نمی‌گیرند، افزود: واقعیت امر نشان می‌دهد نسبت به دوره‌های قبل این شهردار و مجموعه مدیران دچار رخوت و سردرگمی شده‌اند البته اقداماتی هم انجام شده که درون‌سازمانی است.

 معضل فاضلاب اهواز، قطار شهری، عدم جمع‌آوری زباله‌های سطح شهر، حاشیه‌نشینی چندصدهزارنفری، ناوگان پیر و فرسوده اتوبوس‌رانی و جمعیت روبه‌افزایش سگ‌های ولگرد تنها گوشه‌ای کوچک از مشکلات شهر اهواز هستند که بر اساس تجربه با تغییر شهردار نیز حل نخواهند شد؛ بلکه هر سال تعدادشان بیشتر و بیشتر می‌شود.

 فعالیت شهردار اصفهانی در این سال‌های اخیر باعث شده تا صدای شورا نشینانی که به وی رأی داده بودند نیز در بیاید. به‌گونه‌ای که اعضای شورای شهر در ماه‌های اخیر در خط مقدم انتقاد از شهردار قرار داشتند؛ پرسش‌هایی را چندین بار در صحن علنی شورا مطرح کردند؛ اما امینی جوابی برای آن‌ها نداشت.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از