حالت تاریک
پنج‌شنبه, 17 آبان 1403
ویژگی‌های آرد کامل
در گفتگو با «رهیاب» مطرح شد؛

ویژگی‌های آرد کامل

کارشناس معاونت غذا و داروی اهواز، با تأکید بر اینکه نانی که از آرد گندم کامل تهیه شده است به دلیل اینکه تمام لایه‌های گندم «سبوس، دانه، آندوسفر» در آن حفظ می‌شود، گفت: این آرد سرشار از مواد مغذی و اسیدفولیک است.

هدا باوی در گفتگو با خبرنگار شبکه اطّلاع‌رسانی «رهیاب»؛ با بیان اینکه آرد گندم کامل به آردی گفته می‌شود که تمام اجزای دانه‌ی گندم، جوانه پنهان و سبوس را شامل می‌شود، اظهار کرد: در واقع در طرز تهیه آرد گندم کامل هیچ یک از اجزای آن در فرایند تبدیل گندم به آرد از آن جدا نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه آرد کامل به دلیل دارابودن سبوس زیاد قهوه‌ای‌رنگ است، افزود: پروتئین این آرد از لحاظ ارزش غذایی بسیار مقوی و مغذی بوده و انرژی زیادی تولید می‌کند.

کارشناس مدیریت نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و داروی اهواز، با تأکید بر اینکه نان که از آرد گندم کامل تهیه شده است به دلیل اینکه تمام لایه‌های گندم «سبوس، دانه، آندوسفر» در آن حفظ می‌شود، گفت: این آرد سرشار از مواد مغذی همچون فیبر، ویتامین B۶، ویتامین E، نیاسین، منیزیم، منگنز، آهن، روی، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، کروم، امگا ۳، امگا ۶ و اسیدفولیک است.

باوی با بیان اینکه آرد کامل نسبت به بقیهٔ انواع آرد بالاترین ارزش غذایی را دارا است، به مزایای مصرف سبوس اشاره کرد و افزود: سبوس یا همان پوستهٔ خارجی گندم بیشترین میزان پروتئین را نسبت به سایر قسمت‌های گندم دارد و شامل ویتامین‌های مختلف از جمله ویتامین‌های گروه A، B، C و E است.

 کارشناس مدیریت نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و داروی اهواز ادامه داد: سبوس میزان قابل‌توجهی فیبر، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان و فیتوشمیکال است و هر چه میزان سبوس آرد گندم بیشتر باشد رنگ آن تیره‌تر است.

وی با یادآوری اینکه سبوس به دلیل آن که خود حاوی اسید فتیک بالایی است می‌تواند جلوی جذب ریز مغذی‌های آرد گندم را بگیرد و از خواص نان بکاهد، بیان کرد: چنانچه برای عمل‌آوری خمیر حاوی سبوس از مخمر استفاده شود، اسید فتیک تخریب و تمامی املاح و ویتامین‌های موجود در گندم آزاد و جذب بدن می‌شود.

باوی در ادامه گفت: توصیه می‌شود شهروندان از مصرف محصولات سبوس‌دار بی‌نام‌ونشان اجتناب کنند به این دلیل که ممکن است به‌جای مخمر اغلب توسط مواد بهبوددهنده یا جوش‌شیرین عمل‌آوری شده و درنتیجه درصد بالای اسید فتیک است و نان حاصله خواص چندانی نخواهد داشت.

وی بیان کرد: نان‌هایی که در داخل آن سبوس یا آرد جو به‌کاررفته باشد برای دیرهضم بودن مدت‌زمان بیشتری در دستگاه گوارش باقی‌مانده و در مقایسه با نان معمولی، برنج و ماکارونی به‌تدریج و به میزان کمتری قند خون را افزایش می‌دهند.

باوی عنوان کرد: رفع یبوست که منشأ بسیاری از بیماری‌هاست، جذب سموم موجود در موارد غذایی و دفع سریع آن، جذب سریع چربی‌های آزاد مواد غذایی و دفع آن، پیشگیری از سرطان روده، وجود فیبر، پیشگیری از ابتلا به چاقی، دیابت، سکته و سایر بیماری‌های غیرواگیر و قند موجود در نان‌های سفید دوبرابر نان‌های سبوس‌دار است که این باعث چاقی بیشتر و افزایش تری گلیسیرید و قند و چربی خون و نهایتاً ابتلا به دیابت می‌شود را از مزایای استفاده از نان کامل عنوان کرد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از