حالت تاریک
پنج‌شنبه, 17 آبان 1403
درسال جاری؛

کشت چای ترش در ۱۰ شهرستان خوزستان

کشت چای ترش در ۱۰ شهرستان خوزستان

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی خوزستان گفت: پیش بینی می‌شود در سال جاری بیش از ۸۰ تن چای ترش از ۱۸۵ هکتار از مزارع استان برداشت بشود.

محمد حسنی نسب در گفتگوبا خبرنگاررهیاب اظهارکرد: چای ترش در خوزستان گیاهی یک ساله و شاخه دار است و کاسبرگ گیاه که به رنگ قرمز پر رنگ است و طعمی ترش و شیرین دارد به عنوان نوشیدنی سرد و گرم استفاده می‌شود. 

وی با بیان اینکه این گیاه به طورسنتی در گذشته به عنوان غذا، نوشیدنی گرم و سرد و طعم دهنده در صنایع غذایی و به عنوان داروی گیاهی استفاده می‌شد، اضافه کرد: طعم ترش این گیاه به دلیل وجود مقدار زیادی اسید سیتریک بوده و حاوی مقدار زیادی ویتامین «ث» و سرشار از ریبوفلاوین، نیاسین، کلسیم و آهن است. 

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی خوزستان بیان کرد: این گیاه از طریق بذر و به‌طور مستقیم کشت شده و درطول تابستان رشد رویشی خود را طی می‌کند و بهترین تاریخ کشت آن در خوزستان اواخر فروردین تا اواسط اردیبهشت ماه (بلافاصله پس از برداشت گندم) است که در اوایل مهرماه با کاهش دما وارد فاز زایشی شده و غنچه‌های گل ظاهر می‌شود و پس از شکفته شدن تا زمان برداشت کاسبرگ شروع به حجیم شدن می‌کند. 

وی با بیان اینکه محصول چای ترش کاسبرگ است، افزود: کشت و تولید این گیاه علاوه بر داشتن خواص درمانی بالا و استفاده عمده آن به صورت دم‌نوش، در صنایع غذایی، کاغذ سازی و… هم کاربرد دارد. 

حسنی نسب به خواص متعدد این گیاه دارویی اشاره و بیان کرد: دم‌نوش این گیاه کاهش دهنده فشار خون، خنک کننده بدن، رقیق و تصفیه کننده خون، کنترل کننده کلسترول خون، اختلالات کبدی و صفراوی و همچنین آرامش دهنده است.

 وی گفت: کاسبرگ تازه در تهیه سالاد، پخت کیک، پودرهای خوراکی، شیرینی و سس نیز استفاده می‌شود، علاوه بر کاسبرگ دانه‌های آن از خواص دارویی برخوردار است و الیاف به دست آمده از ساقه چای ترش در صنعت نساجی نخ و ریسمان استفاده می‌شود که به دلیل دارا بودن فیبر و میزان سلولز بالا در صنعت کاغذ سازی هم اهمیت بسزایی دارد.

  مدیر باغبانی جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه چای ترش دراستان با توجه به شرایط اقلیمی، خاک، نیروی انسانی و بازار داخلی و دسترسی به بازارهای خارجی می‌تواند بستر مناسبی را برای تولید و اشتغال فراهم کند، گفت: فرهنگ سازی برای افزایش مصرف این گیاه در سبد نوشیدنی‌های اقشار مختلف جامعه قطعاً نقش مهمی را در رونق اقتصادی این محصول خواهد داشت. 

وی بیان کرد: در سال جاری چای ترش در ۱۰ شهرستان خوزستان در سطح ۱۸۵ هکتار کشت شد که این میزان در مقایسه با سال گذشته رشد حدود ۳.۵ درصدی داشته و پیش بینی می‌شود از سطح باغات چای ترش ۸۰ تن محصول برداشت شود.

انتهای پیام/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از