حالت تاریک
پنج‌شنبه, 17 آبان 1403

کمبود شیرخشک و سردرگمی خانواده‌های صاحب نوزاد

کمبود شیرخشک و سردرگمی خانواده‌های صاحب نوزاد

مدتی است که کمبود و گرانی شیرخشک برای بسیاری از داروخانه‌داران سراسر خوزستان و والدینی که دارای فرزند شیرخوار هستند، تبدیل به معضلی نگران کننده شده است،

به گزارش رهیاب،کمبود شیرخشک در ماه‌های اخیر باعث سردرگمی و دردسر بسیاری از خانواده‌های صاحب نوزاد در داروخانه‌ها شده است مدتی است که ازشهرستان‌های استان خوزستان، اخباری در خصوص «کمبود شیر خشک» مخابره می‌شود. 

 

یسیاری از خانواده‌ها می‌گویند اگر شیرخشک در داروخانه‌ای پیدا شود هم مجبورند مدت زیادی برای دریافت آن معطل شوند.به نظر می‌رسد این معطلی پس از تصمیم سازمان غذا و دارو برای عرضه شیرخشک به ازای کد ملی هر نوزاد رخ داده باشد.

 

ناگفته نماند تامین شیر خشک از اواخر سال گذشته با مشکلاتی همراه شد؛ قبلا این فراورده آسان تر در دسترس خانواده ها بود و والدین برای تامین آن نگرانی نداشتند اما از اسفندماه سال گذشته زمزمه کمبود برخی برندهای شیر خشک در داروخانه شروع شد و تا به امروز ادامه دارد.

 

برخی علت کمبود شیر خشک را مشکلات تامین مواد اولیه شرکت های تولیدی مطرح می کنند و برخی هم قاچاق آن از کشور به علت تفاوت قیمت با کشورهای همسایه در کنار افزایش قیمت مواد اولیه این محصول مطرح می کنند.

 

مسعود مهدوی نیا  معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به اینکه توزیع شیر خشک در داروخانه‌های استان از دی ماه امسال بهبود خواهد یافت، به خبرنگار رهیاب گفت: عدم تخصیص ارز برای تامین مواد اولیه تولید شیر خشک باعث کاهش تولید این کالا در کشور شد.

 

وی با بیان اینکه  ذخایر شیر خشک در انبار‌های واحد‌های تولیدی و داروخانه‌ها نزدیک به صفر است، افزود:  میزان شیرخشکی که در حال حاضر تولید می‌شود به اندازه مصرف روزانه کشوراست و امکان ذخیره‌سازی آن وجود ندارد.

 

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به نیاز ماهانه ۷۰۰ هزار قوطی شیرخشک در استان بیان کرد: هر نوزاد به طور میانگین ۱۹ قوطی شیرخشک مصرف می‌کند و در حال حاضر با کمبود ماهانه ۲۷۰ قوطی در خوزستان روبرو هستیم.

 

وی ادامه داد: ۳۰ میلیون قوطی شیر خشک وارد گمرک تهران شده که با توزیع این محموله وضعیت تامین این کالا در داروخانه‌ها عادی می‌شود.

 

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز با ابراز نگرانی از ایجاد بازار سیاه فروش شیرخشک در استان گفت: خوشبختانه تامین ارز مواد اولیه تولید شیرخشک کارخانه‌ها نیز انجام شده و شرایط بهتر خواهد شد.

 

مهدوی نیا عنوان کرد: ذخایر دارویی راهبردی و داروخانه‌های استان مناسب است، ۳۰هزار عدد سرم نیز خریداری و در انبار‌های جمعیت هلال احمر خوزستان ذخیره شده است.

 

وی با تاکید بر لزوم جذب سرمایه گذار در صنایع غذایی و دارویی استان گفت: متاسفانه این بخش مهم در سامانه جذب سرمایه گذار استان وجود ندارد.

 

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: به عنوان مثال طرح تولید نان با ماندگاری ۶ ماه، تولید انواع سرم‌های تزریقی و یا تولید یخ خشک مورد استفاده درعمل‌های جراحی در استان ارائه شده که نیاز به جذب سرمایه گذار دارند.

پایان پیام/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از