
معاون بهداشت دانشگاه جندیشاپور اهواز خبر داد:
راهاندازی رستورانهای دوستدار سلامت در خوزستان
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز با اشاره به تغییر سبک زندگی و افزایش بروز بیماریهای واگیردار، از راهاندازی رستورانهای دوستدار سلامت بهمنظور کاهش بار این بیماریها در استان خوزستان خبر داد.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «رهیاب» به نقل از روابطعمومی دانشگاه جندیشاپور اهواز؛ مهرداد شریفی اظهار کرد: در حال حاضر ۸۵ درصد بار بیماریها و ۹۰ درصد مرگومیرها به دلیل ابتلا به بیماریهای واگیردار رخ میدهد و این مسئله به دلیل تغییر سبک زندگی اتفاق افتاده است.
وی افزود: تا حدود زیادی، ورزش و تحرک در زندگی ما وجود ندارد و مصرف غذاهای فستفود و سرخکردنی موجب شده است بیش از ۶۰ درصد افراد جامعه چاق باشند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز گفت: چاقی میتواند منجر به بروز دیابت، فشارخون بالا، بیماریهای قلبی، عروقی، سرطانها و... شود. باتوجهبه تمایل مردم بهویژه جوانان به مصرف غذا بیرون از منزل بهمنظور اصلاح الگوی تغذیه جامعه و پیشگیری از بیماریها واگیردار، راهاندازی رستورانهای دوستدار سلامت در خوزستان در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: در این زمینه جلسهای با سازمان صمت، اتاق اصناف اهواز و نمایندگان اصناف برگزار شد و مصوبات خوبی داشتیم. انتظار میرود رستورانهای دوستدار سلامت از بعد فضای فیزیکی، ابزار کار و بهداشت فردی کارکنان برای دیگر رستورانها الگو باشند.
شریفی تصریح کرد: همچنین رستورانها و فروشگاههای فستفود دوستدار سلامت باید منوی غذای نیمپر، استقرار کارشناس تغذیه بهمنظور نظارت بر غذا، وجود اقلام غذایی شامل چهار گروه نان و غلات، شیر و لبنیات، گوشت و پروتئین و میوه و سبزیجات در منوی غذایی را در دستور کار قرار دهند. نوشابههای گازدار نیز باید در این رستورانها جمعآوری و دوغ و آب و آبمیوههای طبیعی جایگزین شود. نمکدانها و سسهای غیربهداشتی هم باید جمعآوری شوند و بهجای سسها از ترشیجات، آبغوره و سبزیهای معطر استفاده شود.
وی خاطرنشان کرد: صرف ماهی بهصورت بخارپز و کبابپز، سبزیجات، دورچین سبزیجیات پخته، نان غنی تهیهشده از آرد گندم کامل و نانهای سبوسدار و روغنهای مخصوص سرخکردنی نیز میتواند تأثیر زیادی در کاهش بیماریهای واگیردار داشته باشد.
این مقام مسئول اضافه کرد: در یک رستوران سلامت باید ترازو برای سنجش وزن مشتریان و پوستر نمای تودهبندی نصب شود تا مردم برایناساس، غذای خود را انتخاب کنند.
وی با تأکید بر لزوم ارتقای سواد سلامت شهروندان افزود: با انجام این اقدامات، نقاط قوت تقویت و ضعفها رفع میشوند و امیدواریم بتوانیم از چنین رستورانهایی در تمام ادارهها، سازمانها و.... بهدرستی استفاده شود.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!