حالت تاریک
شنبه, 03 آذر 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن رهیاب نیوز | rahyabnews.com هستید؟
برداشت انار ارگانیک در خوزستان
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان مطرح کرد:

برداشت انار ارگانیک در خوزستان

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: باغات انار در سطح ۱۲ شهرستان استان پراکنش دارند که بیشترین سطح باغات در شهرستان‌های باغملک، دز پارت و اندیکا است.

  به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «رهیاب»؛ شهرستان باغملک از جمله مراکز تولید انار باکیفیت در استان خوزستان است. هرساله برداشت انار از پانزدهم شهریورماه آغاز می‌شود و تا نیمه آبان ادامه دارد. باغملک بزرگ‌ترین تولیدکننده انار ارگانیک در کشور است و حدود ۸۵۰ هکتار باغ انار دارد. با آغاز فصل برداشت، در باغملک شاهد حضور گردشگرانی هستیم که علاوه برچیدن این میوه بهشتی به تفریح در باغ‌ها می‌پردازند.

 استان خوزستان به استناد آمارنامه رسمی، در پنج محصول مرکبات دارای رتبه دوم تا پنجم بوده که برآورد می‌شود با تولید محقق شده در سال ۱۴۰۳ رتبه استان از نظر تولید در آمارنامه رسمی ارتقا یابد.

ازآنجاکه سطح وسیعی از اراضی مستعد استان مربوط به اراضی شیب‌دار حاشیه جنوبی زاگرس واقع در شمال شرقی استان است، با تخصیص مبلغ ۲۰ میلیارد ریال اعتبار از منابع استانی و بخش کوچکی منابع ملی، اقدام به توسعه ۳۵۰ هکتار باغ در اراضی شیب‌دار شده است.

محمد حسنی‌نسب با اشاره به ظرفیت خوزستان برای کشت انار گفت: سطح باغات انار استان ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار است که میزان ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار بارور و ۲۰۰ هکتار از سطح باغات غیر بارور است. برداشت سالانه انار استان از مهرماه آغاز می‌شود و تا دهه اول آذر ادامه خواهد داشت و پیش‌بینی می‌شود امسال ۲۳ هزار تن انار از باغات استان برداشت و روانه بازار شود.

 وی با بیان اینکه باغات انار در سطح ۱۲ شهرستان استان پراکنش دارند که بیشترین سطح باغات در شهرستان‌های باغملک، دز پارت و اندیکا است، افزود: یکی از چالش‌های پیش‌روی این محصول می‌توان به پیر و فرسوده بودن اغلب باغات، غیرتجاری بودن برخی از ارقام محلی و شدت‌گرفتن تغییرات اقلیمی اشاره کرد که ضرورت دارد باغداران نسبت به جایگزینی باغات فرسوده و کم‌بازده با ارقام مناسب و شیوه‌های نوین احداث باغات اقدام کنند.

حسنی خطاب به باغداران برای برداشت محصول باکیفیت، ادامه داد: به باغداران توصیه می‌شود با رعایت بهداشت باغ، مبارزه تلفیقی با کرم گلوگاه، انجام تغذیه متعادل با تنظیم دور آبیاری و احداث سایبان برای ارقام حساس، در ارتقا کمیت و کیفیت محصول تولیدی تلاش کنند. 

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان اضافه کرد: باتوجه‌به اینکه تولید انار سابقه‌ای تاریخی در برخی مناطق استان دارد و به دلیل نوبرانه بودن و نوع ارقام مورد کشت در استان، عمده محصول تولیدی برای تازه‌خوری و فرآوری بر اساس شیوه‌های سنتی راهی بازارهای محلی می‌شود. همچنین این محصول مصارف صنایع غذایی و دارویی دارد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از