حالت تاریک
جمعه, 02 آذر 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن رهیاب نیوز | rahyabnews.com هستید؟
مروری بر تراژدی «سقوط» اهوازی‌ها
«رهیاب» بررسی کرد؛

مروری بر تراژدی «سقوط» اهوازی‌ها

با مروری بر اخبار اهواز خواهی دید سریال سقوط زنان و کودکان در جوی‌های روباز یا چاه‌های فاضلاب بارها تیتر رسانه‌های کشور شده است.

به گزارش شبکه اطّلاع‌رسانی «رهیاب»؛ با مروری بر اخبار اهواز خواهی دید سریال سقوط زنان و کودکان در جوی‌های روباز یا چاه‌های فاضلاب بارها تیتر رسانه‌های کشور شده است.

این سناریوی یک خطی تاکنون دفتر زندگی چندین کودک اهوازی را برای همیشه بسته است تا حوضچه‌های آب و چاه‌های فاضلاب تبدیل به قاتل زنجیره‌ای یا تله مرگ در اهواز شوند.

البته کم نیستند زنانی که به علت شکستگی یا تراز نبودن درب منهول‌های فاضلاب، سقوط کرده‌اند و به لطف کمک رهگذران، قائله به شکستگی اعضای بدن ختم شده است.

بارها در مرکز شهر دیده شده که روی چاه‌های فاضلاب درپوشی بتنی توسط آبفا وصل شده است، اما این درپوش به طور کامل درزها را پر نکرده و محل سقوط کودکان و زنان شده است.

این حوادث در حالی رخ می‌دهند که کسبه و یا اهالی محل بارها نسبت به امکان وقوع چنین اتفاقاتی هشدار داده‌اند، اما متولیان امر اعتنایی نداشته‌اند.

از دهه‌های گذشته افزایش بی‌رویه پروژه‌ها و سرعت پایین اجرا به یکی از چالش‌های اساسی سطح شهر اهواز تبدیل شده است در کنار افزایش پروژه‌ها چاله‌های خیابانی و کنده‌کاری‌ها رها شده‌اند.

جوی‌های روباز فاضلاب معروف به تله مرگ است که یک‌لحظه غفلت می‌تواند حادثه جبران‌ناپذیری ایجاد کند همان‌طور که سال گذشته پنج، شش کودک در این جوهای روباز جانشان را از دست دادند.

بسیاری از این اتفاقات ناگوار در پاس‌کاری بین شرکت آبفا و شهرداری همچنان حل نشده باقی می‌ماند و پرونده‌های باز این سقوط‌ها نیز غم و غصه مضاعفی را به مردم اهواز تحمیل می‌کند تا آنجا که مجبور به رهاشدن پرونده قضایی می‌کنند و یا از همان آغاز، وارد پروسه شکایت نمی‌شوند؛ چون راه به جایی نمی‌برند.

آبفا با مطرح‌کردن این مسئله که در مناطقی فاقد شبکه فاضلاب هیچ جوی روبازی را مدیریت نمی‌کند، مسئولیت را به گردن شهرداری می‌اندازد و شهرداری با پاسخ اینکه جوی‌های روباز موجود برای دفع آب‌های سطحی ساخته شده و نه هدایت فاضلاب به خانه‌ها، مسئولیت را متوجه آبفا می‌داند.

وقتی نظارت بر حسن انجام کار کاهش یابد به همان اندازه ضریب خطا و بروز حادثه افزایش می‌یابد.

قربانیان چاه‌های فاضلاب

۱۹ آذرماه ۱۴۰۰ «فارس حیدری» کودک حدوداً دوساله اهوازی قربانی جوی روباز فاضلاب گلدشت اهواز شد. این کودک هنگام بازی در جوی روباز اطراف خانه‌شان غرق می‌شود.

پدر این کودک قبلاً به رسانه‌ها گفته بود: «روز حادثه همراه با خانواده مقابل در خانه بودیم و با غفلتی کوتاه فرزندمان از ما جدا شد. وقتی متوجه غیبت فارس شدیم خیلی دنبال او گشتیم، ولی کار از کار گذشته بود.

بر اساس فیلم دوربین‌های مداربسته ۳۱ دقیقه در کانال مانده بود و بعد جان داد. این جوی روباز است و هیچ حفاظی ندارد. عمق آب به نیم متر می‌رسد و برای کودکان خطرناک است. حداقل اگر تخلیه آب را با لایروبی انجام می‌دادند کار به اینجا نمی‌رسید که جگرگوشه خود را به خاک بسپاریم.»

۲۶ بهمن‌ماه ۱۳۹۹ «دانیال نواصری» کودک سه‌ساله در کوت عبدالله اهواز به هوای بازی از خانه دور شد و در یک‌لحظه غفلت، به جوی بزرگ و روباز مملو از لجنی افتاد که عمقی بیش از ۵۰ سانتی‌متر دارد.

 یکی از اقوام این کودک در مورد این اتفاق به رسانه‌ها گفته بود: «حتی یک پارک محلی هم نیست. خیابان‌های اصلی ترددگاه ماشین‌های سنگین هستند که گاهی جان بچه‌ها را می‌گیرند. در کوچه‌های فرعی و خلوت هم جوی‌های بزرگ و متعفن فاضلاب آنها را می‌بلعند. ممکن است برخی افراد بگویند چرا بچه را در خیابان رها کردید تا بازی کند، هیچ‌کس درکی از شرایط زندگی ما در این منطقه ندارد.»

۲۶ مردادماه ۱۳۹۹ یک دختربچه یک‌ساله پس از افتادن در جوی روباز فاضلاب در اهواز جان باخت.

۲۵ مردادماه ۱۳۹۷ «الیاس» پسربچه سه‌ساله در چاه فاضلابی که پشت تالار ماهان اهواز قرار داشت، سقوط کرد و جانش را از دست داد.

۲۶ خردادماه ۱۳۹۶ «علی بروایه» کودک سه‌ساله اهوازی به کانال فاضلاب سقوط کرد و جان باخت.

فروردین‌ماه ۱۳۹۵ «محمدصادق زرگانی» کودک یک و نیم ساله در اهواز بر اثر سقوط به جوی فاضلاب جان باخت.

البته این کوتاهی‌ها فقط به سقوط زنان و کودکان در چاه‌های فاضلاب یا جوی‌های روباز ختم نمی‌شود، متأسفانه در موضوع سگ‌های ولگرد نیز مردم خوزستان درگیر اتفاقات بسیار ناگواری هستند که آمارش سر به فلک کشیده است.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از