در گفتگو با «رهیاب» مطرح شد:
بیماریهای تنفسی پنجمین علت مرگومیر در رامهرمز
رئیس اداره محیطزیست رامهرمز به نقل از مسئولان شبکه بهداشت گفت: پنجمین دلیل فوتی در شهرستان رامهرمز بیماریهای ریوی و تنفسی است که آلودگی هوا در کنار عوامل دیگر نقش تعیینکننده و فزایندهای دارد.
ایوب مددی در گفتگو با خبرنگار شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب» از رامهرمز؛ اظهار کرد: به دلیل عدم صنعتی بودن شهرستان رامهرمز و وجود مزارع کشاورزی همه فکر میکردند که در شهرستان آلودگی صنعتی نداریم؛ اما پس از نصب دستگاههای pm2.5 و pm 10 آلودگی هوا توسط این دستگاهها در شهرستان محرز شد.
وی افزود: یکی از مهمترین دلایل آلودگی هوا در رامهرمز وجود فلرهای نفتی در اطراف این شهرستان است که بهصورت مداوم در حال فعالیت هستند و ذرات سمی را وارد هوا میکنند.
رئیس اداره محیطزیست رامهرمز گفت: این ذرات به دلیل این که قطر کمتر از ۲/۵ میکرون دارند بهراحتی در هوا شناور میشوند و میتوانند بهوسیله وزش باد کیلو مترها جابهجا شوند و با ورود این ذرات به شهرستان وضعیت کیفی هوا را به ناسالم و در موارد کمی به خطرناک تبدیل میکنند.
وی در خصوص تأثیرگذاری شرکت سیمان رامهرمز در آلودگی هوا بیان کرد: در برخی از موارد که جهت باد از سمت شمال باشد شرکت سیمان باعث آلودگی هوا در شهرستان رامهرمز میشود؛ ولی در اغلب اوقات آلودگی شرکت سیمان به منطقه دشت دنا و شهر رود زرد و اطراف آن وارد میشود و هوای این مناطق آلوده میشود.
رئیس اداره محیطزیست رامهرمز عنوان کرد: از دیگر عوامل آلودگی شهرستان در سالهای گذشته میتوان به گردافشانی گیاهان از جمله گیاه کنوکارپوس اشاره کرد که به دلیل هرسنشدن باعث میشد ذرات آنان در هوا معلق شود و با اولین بارندگی باعث ایجاد مشکلات تنفسی در شهرستان میشد که خوشبختانه با هرس بهموقع توسط شهرداریها در سالیان اخیر از شیوع این بیماری جلوگیری میشود.
مددی افزود: یکی از مهمترین برنامههایی که میتوان برای کنترل آلودگی هوا در شهرستان انجام داد مطالبه عمومی برای جمعآوری فلرهای نفتی در سطح استان است.
رئیس اداره محیطزیست رامهرمز گفت: برای کنترل آلودگی هوا بهصورت مستمر از واحدهای تولیدی بازرسی انجام میدهیم و طی هفتههای گذشته دو واحد تولیدی که آلودگی هوا داشتند را با کمک مقام قضایی شهرستان مهروموم کردیم.
وی ادامه داد: با تولید مخالف نیستیم؛ اما برای واحد تولیدی که ضوابط محیطزیست را رعایت نکند دو نوبت اخطار صادر میکنیم و اگر اقدامی انجام ندهد ناگزیر هستیم بعد از هماهنگی با مقام قضایی شهرستان نسبت به مهروموم کردن واحد تولیدی متخلف اقدام لازم را انجام دهیم.
مددی در پایان گفت: در راستای گسترش فضای سبز شهرستان که در کاهش آلودگی هوا نقش مؤثری دارد برنامه داریم با همکاری واحدهای صنعتی در ۶ماهه دوم سال ۵ هزار نهال در شهرستان کاشته شود که تاکنون از این تعداد ۷۶۰ نهال کاشته شده است.
انتهای خبر/