حالت تاریک
چهارشنبه, 16 آبان 1403

مخالفت مرجع تقلید شیعیان با تعطیلی شنبه‌ها

مخالفت مرجع تقلید شیعیان با تعطیلی شنبه‌ها

مرجع تقلید شیعیان گفت: محضر نمایندگان مجلس شورای اسلامی، تعطیلی روز شنبه که در مجلس به تصویب رسید از لحاظ داخلی و خارجی قابل‌ملاحظه است.

به گزارش شبکه اطّلاع‌رسانی «رهیاب» حضرت آیت‌الله جعفر سبحانی در بیانیه پیرامون مسئله تعطیلی شنبه‌ها اعلام کرد:

 بسم‌الله الرحمن الرحیم

 محضر محترم نمایندگان مجلس شورای اسلامی دام تاییداتهم

 با اهداء سلام، موفقیت همگان را از خداوند متعال خواهانم.

 تصدیع می‌دهد؛ تعطیلی روز شنبه که در مجلس به تصویب رسید از لحاظ داخلی و خارجی قابل‌ملاحظه است.

 از لحاظ خارجی:

 در چنین روزهایی که دشمن صهیونیست فزون از هفت ماه، به نسل‌کشی پرداخته و هزاران شهروند غزه را به خاک و خون کشیده است آیا صلاح است در چنین شرایط روز تعطیلی دشمن که شنبه است، در جمهوری اسلامی ایران نیز به رسمیت شناخته شود. دنیای خارج که چشمانشان به ایران اسلامی باز است در این مورد چگونه داوری می‌کنند و آیا این نشانه غلبه فرهنگ غربی نیست؟

 از نظر داخلی:

  ۱. استدلال آقایان بر تعطیلی روز شنبه با منطق آنان همخوان نیست می‌گویند: «اقتصاد ایران با اقتصاد جهان پیوند ناگسستنی دارد باید کاری کرد که بیشترین روزهای هفته، این پیوند برقرار باشد» این سخن بسیار منطقی است؛ ولی دلیل بر تعطیلی روز شنبه نمی‌شود، چون در چنین روزی دنیای خارج نیز تعطیل است. این منطق ایجاب می‌کند که روزهای پنجشنبه که روز کاری بوده، بیشترین فعالیت را داشته باشد که دنیای خارج نیز فعال است؛ آقایان به‌جای اصلاح علت سراغ معلول رفته‌اند و سبب آن این است که می‌خواهند تعطیلی هفته از یک روز به دو روز افزایش یابد و مسئله ارتباط با خارج در درجه دوم است.

 ۲. در خمیره هر ایرانی روز شنبه روز کاری است، مصوبه مجلس بر تعطیلی شنبه، شنا بر خلاف مسیر آب است و اگر هم اقلیتی تعطیل کنند اکثریت از آن پیروی نمی‌کنند و این سبب می‌شود که در جامعه دودستگی پدید آید که ضرر آن کمتر نیست.

 ۳. سال‌هاست که بر اثر یک‌رشته تبلیغات، روز پنجشنبه حالت تعطیلی به خود گرفته و با تصویب تعطیلی روز شنبه، شمار تعطیلی هفته به سه روز خواهد رسید و با بحران تولید که کشور با آن روبروست کاملاً در تضاد است.

 ۴. در اصل ۱۷ قانون اساسی، تکلیفِ تعطیلی هفته روشن شده است: «تعطیلی رسمی هفتگی روز جمعه است».

 باز در این مورد ملاحظاتی است، به همین مقدار بسنده شد امید است تجدیدنظر شود.

 انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از