استاندار خوزستان مطرح کرد:
حمایت از سرمایهگذاران برای رونق اقتصادی در خوزستان
استاندار خوزستان با بیان این که در این استان هیچگونه امتیازی به سرمایهگذاران اختصاص داده نمیشود گفت: برای ایجاد رونق اقتصادی در استان، باید شرایط مناسبی برای سرمایهگذاران فراهم کنیم و برای آنها فرش قرمز پهن کنیم.
به گزارش شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب»؛ علیاکبر حسینی محراب پیش از ظهر امروز یکشنبه در جلسه زراعت چوب که در سالن جلسات حوزه استاندار برگزار شد با بیان اینکه کارها در زمینه زراعت چوب رو به جلو است، اظهار کرد: اقدامی که صفر تا ۱۰۰ آن در استان بوده شکل گرفت البته بنده نگران بودم که این طرح بزرگ شکل نگیرد؛ زیرا در خوزستان سادهترین کارها با مشکل مواجه میشود؛ اما الحمدلله این کار استثنا شد و توانستند در حد توافقات اولیه انجام دهند.
وی افزود: اقداماتی که صورت گرفت قابلتقدیر است و کار در حدی بود که مردم توجیه شوند، فارغالتحصیلان رشتههای کشاورزی، بسیج، اوقاف، نیشکر، بنیاد شهید و امثالهم پایکار بیایند.
استاندار خوزستان گفت: طبعاً سبزشدن استان، سبب حاصلخیزی بیشتر، آب و باران بیشتر میشود. از سوی دیگر توجه به استان باعث میشود مردم پایدارتر باشند و زندگی شأن در خوزستان پایدارتر و بیشتر شود، علیالخصوص نخبگانی که اسامی آنها در بیلبوردهای تهران میبینیم در حالی که باید ما اقداماتی انجام دهیم تا از استانهای دیگر به خوزستان بیایند.
حسینی محراب ادامه داد: گرما، آلودگی هوا و گردوغباری که از ریزگردها بلند میشود سبب رفتن مردم از استان میشود؛ لذا اگر طرحی در نظر نگیریم که این موانع را برطرف کند، اتفاقی که باید رخ نمیدهد.
وی افزود: دو سالی که بنده در خوزستان هستم یکبار هم ندیدیم حامیان محیطزیست ایرادی از فضای سبز بگیرند که این به دلیل اقدامات انجام شده خصوصاً در زمینه درختکاری است.
استاندار خوزستان با اعلام اینکه همه کشورهای منطقه مشکل نفتی و سوختن فلرها را دارند، عنوان کرد: در بحث فولاد نیز همینطور است و بیدلیل نیست که اروپا خود را از فولاد رها میکند. اگر ساخت فولادها ادامه داشته باشد که سیاسیون و جهانسومیها به دنبال بزرگترینها هستند نمیتوانیم جلو این موارد را بگیریم.
به گفته حسینی محراب، اکنون یک نرمافزار کاربردی در یک فضای اتاق میتواند بهاندازه یک کارگاه بزرگ برای شخص درآمدزا باشد که این موارد را از ما سلب میکنند و به سمت سختافزاری سوق میدهند.
وی با بیان اینکه صنعتی بودن بر پیشانی خوزستان خورده است، بیان کرد: صنایع بالادستی فولادی و پتروشیمی در استان شکلگرفته است و با تمام تلاشهایی که معاونت اقتصادی و دیگران انجام دادهاند؛ اما پاییندستیها شکل نگرفت. در استانهای دیگر مثل اراک، تبریز و … هم پتروشیمیها هستند بانکها نیز همکاری کرده و برای سرمایهگذاران فرش قرمز پهن میکنند؛ اما در خوزستان درها بسته است، طبیعتاً سرمایهگذارها به سمت آنها میروند.
استاندار خوزستان عنوان کرد: در استان ما هیچ امتیازی به سرمایهگذار داده نمیشود که اگر قرار است رونقی در استان شکل گیرد باید این اتفاقها بیفتد.
حسینی محراب گفت: کشت درخت و زراعت چوب میتواند بخشی از مسائل آبوهوایی و سلامت مردم را تحتتأثیر قرار دهد، در محلههایی که درخت ندارد هیچ ریهای نیست؛ لذا سعی کنیم این کار را انجام دهیم؛ زیرا درخت تأثیرگذار است.
وی با بیان اینکه اصل مسئله در خصوص موضوع مذکور را پذیرفتهایم، افزود: مسئولان دستگاههای مربوطه با حضور معاون اقتصادی میز مشترکی تشکیل دهند و در خصوص موارد موافق و مخالف با هم گفتگو داشته، آئیننامهای بنویسند تا برای کارکنان منابع طبیعی هم شفاف باشد که به چه زمینهایی آب تعلق میگیرد و به چه زمینهایی تعلق نمیگیرد.
استاندار خوزستان ادامه داد: همچنین برای افرادی که درخواست مجوز داشتهاند، سازمان آب و برق ظرف مدت ۴۵ روز نظر بدهد و اگر در این مدت نظری نداد، تأیید شده تلقی میشود و میگویم مجوز زراعت چوب داده شود و آب برداشت کند.
حسینی محراب گفت: برخی جاها آب وجود دارد که مردم خبر ندارند، این مکانها مشخص شوند به طور مثال جفیر یک هزار هکتار است حتماً این هفته پیگیری و صورتجلسه شود البته مشکل معارض هم دارد؛ اما فعلاً گام اول برداشته شود.
وی زراعت چوب را زراعت باغی خواند و افزود: زمانی که حضرت آقا میفرمایند که اکالیپتوس مثمر است پس چنین چیزی وجود دارد. ما اصرار به کاشت اکالیپتوس نداریم و آنچه در تحقیقات جهاد کشاورزی و دانشگاه آمده که در خوزستان جوابگو است، همان را بکارید و استان را از شرایطی که اکنون دارد نجات دهید.
به گفته استاندار خوزستان، منابع طبیعی اعلام کرده که پنج سال پیش توسط آب و برق برای زمینهایی در برخی شهرستانها به آنها مجوز داده است، اینها مشخص و اعلام شود، هر جا به اختلاف برخوردید بر همان مسئله بحث کنید.
حسینی محراب بیان کرد: مردم باید در خصوص زراعت چوب، مثل گمرک صفر تا ۱۰۰ مسئله را بدانند و همه از آن استفاده کنند، همه چیز برای مردم است و ما خدمتگزار آنها هستیم که باید برایشان امکانات فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه بهمنشیر برای زراعت طراحی شده است، گفت: اگر امکان فضاسازی وجود دارد کار را انجام دهید در غیر این صورت به آنها راهکار دهید و از ظرفیتهای موجود استفاده کنید.
انتهای خبر/