حالت تاریک
پنج‌شنبه, 17 آبان 1403
رئیس پژوهشکده آبزی‌پروری جنوب کشور:

آبزی‌پروری فرصت سرمایه‌گذاری در خوزستان است

آبزی‌پروری فرصت سرمایه‌گذاری در خوزستان است

رئیس پژوهشکده آبزی‌پروری جنوب کشور گفت: آبزی‌پروری با روش تلفیقی از جمله فرصت‌های سرمایه‌گذاری در استان خوزستان است که علاوه بر اشتغالزایی موجب افزایش تولید نیز خواهد شد.

حسین هوشمند در گفتگو با خبرنگار شبکه اطّلاع‌رسانی «رهیاب»؛ اظهار کرد: استان خوزستان دارای دو تالاب بزرگ هورالعظیم، شادگان و همچنین آب‌بندها، آبگیرها و منابع آبی داخلی است.

وی با بیان اینکه خوزستان در این زمینه از رتبه بالایی برخوردار است، افزود: متأسفانه در سال‌های گذشته که کشور دچار خشکسالی بود حقابه این تالاب‌ها تأمین نشد و این امر باعث شد منابع آب، کم و شور شود و ماهیان مهاجم غیربومی در تالاب‌ها زیاد شود.

رئیس پژوهشکده آبزی‌پروری جنوب کشور گفت: اداره‌کل شیلات استان خوزستان چند سالی است ماهیان استان خوزستان که ترکیبی از ماهیان بومی مثل شربت، بنی، گتان، انزه را دارد که بین دو حوزه بین‌النهرین ایران و عراق مشترک هستند و جز ماهیان با ارزشی‌اند را در فصل تخم‌ریزی وارد تالاب‌ها می‌کند تا مردمان بومی از آن‌ها درآمدزایی کنند.

هوشمند در خصوص رهاسازی بچه ماهیان بیان کرد: این اقدام هم باعث برگشت شیلاتی می‌شود و هم صیادانی که در این منطقه ماهی صید می‌کنند سبد آن‌ها شامل ماهیان بومی هستند که ارزش اقتصادی برای آن‌ها دارد.

رئیس پژوهشکده آبزی‌پروری جنوب کشور عنوان کرد: این اقدام باعث می‌شود تالاب طبیعت و محیط‌زیست خود را به حالت طبیعی حفظ کند، اگر حقابه و رهاسازی بچه ماهیان بومی تأمین شود ماهیان بومی خود را جایگزین ماهیان غیربومی می‌کنند و دیگر ماهی غیربومی در منطقه نخواهیم داشت.

وی در ادامه گفت: بچه ماهیان بومی زمان زیادی برای رشد لازم ندارند زمان صید این بچه‌ماهی‌ها یک سال دیگر است.

هوشمند گفت: در سال ۱۴۰۲، ۶ میلیون و ۳۰ هزار بچه‌ماهی بومی در منابع آب‌های داخلی استان خوزستان رها شدند، سال‌ها است که شیلات زحمت این کار را می‌کشد و با هزینه‌ای که در این زمینه انجام می‌دهد باعث تکثیر بچه ماهیان و رهاسازی آن‌ها در تالاب‌ها ازجمله تالاب شادگان، هورالعظیم، رودخانه‌ها و آب‌های پشت سدها می‌شود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از