دستاوردهای دولت سیزدهم؛
پروژههای مهم در خوزستان کدامند؟
با روی کار آمدن دولت سیزدهم پروژههای مهمی در خوزستان به سرانجام رسیدند؛ پروژههایی که سالها بر زمین مانده بودند، با قرار گرفتن در چرخه فعالیت باعث جان گرفتن امید در دل مردم خوزستان شدهاند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی«رهیاب»؛ تعدد سفرهای آیتالله رییسی به خوزستان خود میتواند بیانگر توجه خاص دولت مردمی به توسعه و آبادانی هر چه بیشتر استان خوزستان با نگاه ویژه به محرمیتزدایی در شهرهای مختلف این استان باشد؛ نگاهی که خوزستان را میتواند با وجود ثروت بسیار در بخشهای مختلف از جمله نفت، گاز و کشاورزی به استانی به عنوان الگوی پیشرفت مبدل کند.
نگاه در دولت سیزدهم به استان خوزستان باعث شده است، بیش ازدو هزار پروژه در این استان خوزستان در حال اجرا باشد؛ طرح آب غدیر با پوشش ۲۶ شهر و هزار روستای استان، آب شمالشرق با گستره آبرسانی به ایذه، هفتکل، باغملک و بخشهای اطراف، آب جنوبشرق (کوثر) شامل هندیجان، ماهشهر، رامشیر، امیدیه و مناطق اطراف، تصفیهخانه فاضلاب اهواز، کارون، شادگان، خرمشهر و آبادان و برخی شهرهای شمالی، تصفیهخانه بهنام محمدی شوشتر، اندیمشک و کوت سیدامیر، آبرسانی و پایدارسازی آب ۱۷۶۰ روستا در مدت زمان فعالیت دولت با کمک سپاه، آغاز عملیات اجرایی راه آهن شلمچه به بصره با حضور معاون اول رئیسجمهور، فعال شدن متروی اهواز پس از سالها توقف، نیروگاه دوکوهه اندیمشک با ظرفیت ۴۵۱ مگاوات برق، نیروگاه مقیاس کوچک میانرود دزفول با ظرفیت ۲۵ مگاوات، برقرسانی به ۵۲ روستای بدون برق، راهاندازی فاز دو پالایشگاه آبادان، بهرهبرداری از پالایشگاه گاز هویزه، گازرسانی به ۲۴۳ روستای استان، افتتاح راهآهن دو خطه اندیمشک به اهواز به طول ۴۵ کیلومتر، ساخت ۹۰ کیلومتر جاده بین شهری و ۲۴۰ کیلومتر جاده روستایی، افزایش تعداد ۲۰۰ دستگاه اتوبوس به ناوگان بین شهری و شهری، ساخت ۹۴۸ کلاس و ۲۴۰ مدرسه با کمک خیرین، اجرای بیش از ۳۷۰۰ پروژه از محل عوارض آلایندگی در سطح روستاها، بازنگری طرح هادی ۹۳۴ روستا و اجرای ۷۹۵ طرح از این تعداد که موحب آبادانی و توسعه روستاها میشود، آسفالت ۶۰۰ روستا معادل سه میلیون مترمربع، توزیع ۳۰۷ دستگاه ماشینآلات برای روستاها، بیمه ۱۸۶ هزار واحد منازل روستایی، راهاندازی صندوق بیمه کشاورزان و عشایر، ترویج خوشههای کسب و کار در سطح روستاها از جمله مهمترین اقدامات و طرح هایی اجرا شده یا در حال اجرا توسط دولت سیزدهم در خوزستان است.
از ابتدای روی کار آمدن دولت سیزدهم، طرح آبرسانی غدیر برای تامین آب شرب ۲۶ شهر و ۱۰۰۰ روستای استان در افق ۱۴۲۵ پیش بینی شد؛ این مهم در حالی در دستور کار قرار گرفت که این طرح تا قبل از دولت سیزدهم تنها ۳۹ درصد پیشرفت فیزیکی داشت اما با پیگیریهای رئیسجمهور با جهش چشمگیر تا امروز ۶۰ درصد پیشرفت داشته است.
طرح کوثر نیز به منظور تامین آب ۱۴ شهر و ۵۴۱ روستای در جنوبشرقی خوزستان با پیشرفت فیزیکی ۱۵ درصد، طرح آب فدک برای تامین آب هفت شهر و ۶۹۰ روستا در شمال شرق خوزستان با ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی نیز از دیگر پروژههای در دست اجرا هستند. آبرسانی روستایی و اصلاح شبکه یکهزار و ۷۵۳ روستا، از دیگر تلاش های این دولت برای خدمت به مردم خوزستان است.
در دولت سیزدهم طرح جامع فاضلاب اهواز و کارون نیز در حالی که پیش از این تنها ۲۱ درصد پیشرفت داشت، با جهش سه برابری به ۶۱ درصد رسید. ضمن این که از ابتدای این دولت تاکنون ۶ هزار و ۷۷۰ واحد مسکونی در سطح خوزستان واگذار شدهاند و ۳۲ هزار و ۹۷۱ واحد نیز در حال احداث هستند و میتوان گفت یکی از اقدامات مهم دولت در حوزه مسکن، آغاز ساخت اولین صنعت شهر کشور باسه هزار واحد مسکونی در ماهشهر است.
همچنین در حالی که استان خوزستان از عقبماندگی در بخش امکانات آموزشی رنج میبرد، در دولت مردمی برای جبران آن، توسعه سرانه آموزشی استان در دستور کار قرار گرفت. همچنین از آن جا که یکی از دغدغههای اصلی مردم خوزستان کمبود امکانات بهداشت و درمان بود، با روی کار آمدن دولت سیزدهم، رفع این مشکل در حال پیگیری است.
علی اکبر حسینی محراب استاندار خوزستان نیز با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در استان و نگاه عدالتمحوری این دولت، گفت: در دهه فجر امسال تعداد ۱۵۹۳ پروژه افتتاح یا کلنگزنی میشود که از این رقم تعداد ۱۴۶۷ پروژه با اعتبار ۷۷ همت بهرهبرداری و ۱۲۶ پروژه با اعتبار ۴۶ همت آغاز عملیات اجرایی خواهند شد. ضمن این که در سال های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ بر اساس آمار، پروژهها رشد قابل ملاحظهای نسبت به سالهای ۱۴۰۰ و ۱۳۹۹ داشته است.
وی همچنین عنوان کرد: در بخش مسکن اقشار کم برخوردار با همکاری نهادهای حمایتی ۲۶۰ واحد در دهه فجر افتتاح میشود که ۱۴۰ واحد از آن در اندیکا قرار دارد. تعداد ۱۶۶۶ واحد مسکن مهر و اقدام ملی نیز در دهه فجر افتتاح میشود؛ همچنین در بخش نهضت ملی مسکن تعداد ۴ هزار ۱۶۰ واحد به مناقصه و تحویل پیمانکار رسیده و عملیات اجرایی ساخت این واحدها به زودی آغاز خواهد شد.
وی عنوان کرد: در زمینه راه خوزستان بعد از فارس دومین استان محسوب میشود؛ ما در خوزستان بیش از ۸ هزار کیلومتر راه روستایی و شهری داریم. چهار بانده کردن برخی از مسیرها از جمله اهواز مسجدسلیمان، مسجدسلیمان اندیکا، اهواز بهبهان، اهواز ایذه لردگان، مسیر طریقالحسین و اهواز خرمشهر در دستورکار دولت قرار دارد؛ در دهه فجر از مسیر مسجدسلیمان و بهبهان و ایذه ۲۵ کیلومتر افتتاح خواهد شد. چهاربانده کردن پنجاه کیلومتر نیز از دو سوی جاده اهواز خرمشهر هر یک به میزان ۲۵ کیلومتر آغاز خواهد شد.
همچنین پیش از این نیز خانچی معاون عمرانی استاندار خوزستان گفته بود: طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری از سالها پیش بر زمین مانده بود و هر روز منتظر بستن مسیر از سوی مردم روستاهایی بودیم که با تنش آبی مواجه بودند اما در دو سال گذشته با پیشرفت چشمگیر در طرح ۵۵۰ هزار هکتاری، بسیاری از اعتراضات مردمی از بین رفت.
انتهای خبر/