رهیاب گزارش میدهد:
روایت نیرنگ استکبار در روز 13 آبان
13 آبان روایت مشتهای گره کردهای که نیرنگ استکبار را فریاد کرد.
به گزارش رهیاب، سیزده آبان ۵۷ بود. دانشجویان و دانشآموزان همانند روزهای پیش، در دانشگاه تهران اجتماع کرده بودند و با شعارهای توفنده و مشتهای گره کرده، جنایتهای رژیم منفور پهلوی را محکوم میکردند و خواهان برپایی حکومت اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) بودند. عدهای از جوانان در کنار نردههای دانشگاه و عدهای دیگر در زمین چمن دانشگاه، علیه رژیم شعار می دادند.
این وضعیت تا ظهر ادامه داشت، که ناگهان، گلولههای قساوت دژخیمان شاه، فضای پیرامون دانشگاه را در تاریکی فرو برد. بیش از شصت تن از دانش آموزان، به خاک وخون کشیده شدند. به همین مناسبت، این روز را روز دانشآموز نامیدند، تا برای همیشه چراغی فرا راه دانشآموزان عزیز کشورمان باشد و روحیه ی ظلم ستیزی و عدالتخواهی را در آنان، هماره زنده نگه دارد.
درحالیکه انقلاب اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی به روزهای سرنوشت سازی نزدیک میشد همه اقشار مردم ایران از زن و مرد و پیر و جوان، سعی در ایفا کردن نقش تاریخی خود و عمل به تکلیف الهی داشتند. در این میان دانشآموزان و نوجوانان شور و حال دیگری داشتند. صبح روز ۱۳ آبان ۱۳۵۷، دانشآموزان در حالی که مدارس را تعطیل کرده بودند، به سمت دانشگاه تهران حرکت کردند تا صدای اعتراض خود را به گوش همگان برسانند.
این جوانان پرشور و خداجو، گروه گروه، داخل دانشگاه شدند و به همراه دانشجویان و گروههای دیگری از مردم در زمین چمن دانشگاه اجتماع کردند. مأموران، ابتدا چند گلوله گاز اشکآور در میان این جمعیت خروشان پرتاب کردند؛ اما، اجتماع کنندگان درحالیکه به سختی نفس میکشیدند، صدای خود را رساتر کرده و با فریاد اللهاکبر، لرزه بر اندام مأموران مسلح شاه افکندند.
یوم اللّه سیزده آبان، یادآور حماسهها، ایثارها و فداکاریهای دانشآموزان عزیزمان است. این روز باشکوه بدین سبب، روز «دانشآموز» نامیده شد، تا خاطرهی فرزندان دلیر انقلاب برای همیشه جاودان بماند و درسی فراموش ناشدنی برای تمام دانش آموزان در سراسر گیتی باشد که با ابرقدرت ها و چپاول گران بین المللی به مبارزهای امان بپردازند و عزت را بر زندگی ذلت بار ترجیح دهند. روز دانشآموز به همهی مستضعفان جهان میآموزد که علیه مستکبران قیام کنند و حقوق مسلم و از دست رفته ی خویش را از چنگال استکبار و استعمار بیرون کشند. پیام روز دانش آموز به مسلمانان این است که: تنها درمکتب توحید به نماز بایستید و فقط در پیشگاه خدا به کرنش و سجود بنشینید.
امروز سیزدهم آبان است، روز من، روز تو، روز هم بستگی ما، روز گره کردن مشتها و فرود آن بر سر استکبار. سالروز کندن سیم خاردارهای لانه ای که استعمار را به روح ما تنگتر می کرد و بالارفتن از دیواری که حصار شده بود بر عزت نفسمان.
و امروز، روزی است که جوانان آزاده ایرانی شرف و عزت و استقلال را به خود هدیه دادند و از استعمارگران غرورشان را پس گرفتند. امروز روزی است که نوجوانان ایران از جان گذشتگی و رشادتشان را به جهانیان نشان دادند و با خونشان انقلاب را تثبیت کردند و دست طمع چپاول گران را از ایران بریدند. ایران در سیزدهم آبان درخشید و هر یک از شعشعه های این درخشش یک جوان دانش آموز بود. درخششی که هنوز ادامه دارد و از فروغ آن ایران روشن و درخشنده است.
سیزدهم آبان، تو را خوب می شناسم . تاریخ میهنم در این روز تلا لویی خدایی دارد.
روزی که سرزمینم ، مردمانم ، جوانانم از پیر مرید خود جدا افتادند، و دگر روز دانشآموزان وطنم صف به صف ، با ارادهای آهنین ، نمازعشق را به جماعت اقتدا کردند؛ روزگاری دیگر چنین روزی دانشجویانم، به پیروی از پیر خمین، دیوارهای بلند و پوشالی استکبار را فرو ریختند و زیبنده ترین درفش شجاعت را برافراشتند.روزی که سرزمینم ، مردمانم، جوانانم از پیر مرید خود جدا افتادند، دیدی که ایرانیان از پای ننشستند و با رهبر خود تا پای جان عهد جانانه بستند .دیدی که سالیان دراز فراق آخر شد، دیدی که پیر فرزانه ام مرا در اغوش کشید و اکنون تو ای جهان، باز میبینی؛رفته از جهان ،اگر چه آن روح خدا لیکن علم مهرش، بر پاست هنوز و تا تاریخ می نگارد؛ چنین خواهد نگاشت : روح الله برای همیشه در دلهای آزادیخواه جهان جاودانه خواهد بود.
سیزده آبان از راه می رسد و با خود حماسه های جاوید آن روزها را زنده می کند، آن روز دانش آموزان این مرز و بوم حماسه ها آفریدند، حماسه هایی که چون درختان تنومند قد برافراشتند و سبزی خویش را از قلبهای سبز و مالامال از عطوفت نونهالان عاشق به عاریه گرفتند و سربلندی خود را از استقامت و پایمردی بزرگ مردانی کوچک به ارث بردند. گرامی باد یاد و خاطره آن روزه روز گریه خورشید.
سیزده آبان روز فریاد بود و روز شهادت، روز مشت های گره کرده امت، روز فتح بود، روز خروشیدن روح های پاک، روز جرقه و روز آتش بود، روز فریاد و اعتراض و روز اعتصاب و تحصن بود، روز واشکفتن گل امید و روز گریه خورشید بود.
پایان پیام/