رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی مطرح کرد:
ضرورت خودکفایی در تولید برنج
رئیس کمیسیون کشاورزی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی گفت:برای کنترل فساد در زمینه واردات برنج باید به تولید بها داده شود؛ میزان اعتباری که برای واردات برنج هزینه میشود باید به تولید برنج اختصاص یابد و ظرفیتسازی شود.
به گزارش شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب»؛ محمدجواد عسکری شامگاه گذشته در نشست شورای کشاورزی خوزستان در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی رامین اظهار کرد: خودکفایی چهار محصول برنج، شکر، روغن و گندم ضروری است.
وی افزود: میزان برنج موردنیاز کشور ۳/۲ میلیون تن است این در حالی است که میزان تولید این محصول در کشور ۲/۲ میلیون تن است و حدود یک میلیون تن وارد میشود که فسادهایی صورت میگیرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی بیان کرد: برای کنترل فساد در زمینه واردات برنج باید به تولید بها داده شود؛ میزان اعتباری که برای واردات برنج هزینه میشود باید به تولید برنج اختصاص یابد و ظرفیتسازی شود.
عسکری ادامه داد: استان خوزستان و سه استان دیگر ظرفیت تولید برنج را دارند؛ با موافقت رئیسجمهور برای مرحله نخست ۲۰ هزار میلیارد ریال برای زهکشی اراضی کشاورزی اختصاصیافته است که امیدواریم با این اقدامات نیازمندیها تأمین و واردات کاهش یابد.
وی گفت: نیاز کشور به شکر ۲/۲ میلیون تن است این در حالی است که میزان تولید چغندرقند و نیشکر ۱/۵ میلیون تن است و در واقع حدود ۷۰۰ هزار تن کم داریم که باید با روشهای به زراعی و بهنژادی جبران شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی بیان کرد: شورای قیمتگذاری که مجلس تصویب کرد توانست جایگاه خود را پیدا کند و تصمیمگیری از پایینبهبالا انجام میشود البته اشکالاتی وجود دارد که بررسی خواهد شد.
عسکری گفت: تلاش میشود با پرداخت مطالبات گندم، رضایت نسبی کشاورزان حاصل شود، زیرا اگر در تولید و تأمین نان کشور خللی وارد شود مشکلات زیادی ایجاد خواهد شد.
وی تأکید کرد: دولت مکلف به اجرای شورای قیمتگذاری است.
انتهای خبر/