حالت تاریک
شنبه, 03 آذر 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن رهیاب نیوز | rahyabnews.com هستید؟
رهیاب گزارش می‌دهد؛

معلم‌بلاگرها؛ تهدیدی نوظهور در عصرمجازی

معلم‌بلاگرها؛ تهدیدی نوظهور در عصرمجازی

شرح حکایت، ظهور معلم‌بلاگرها در نظام تعلیم و تربیت کشور است و تأثیری که این پدیده بر کودکان و نوجوانان باقی می‌گذارد.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «رهیاب »؛ در جامعه امروزی اینستاگرام به عنوان یکی از مهمترین وسایل ارتباطی شناخته شده است. با داشتن حضور در اینستاگرام، معلمان می‌توانند با این جریان ارتباطی همگام شوند و در نتیجه به عنوان یک معلم برای دانش‌آموزان جذاب‌تر باشند.

اما معلمان به‌عنوان محرم اسرار و معتمد خانواده‌ها و دانش‌آموزان به کلاس درس پا می‌گذارند و با انگیزه‌های مادی حرمت این حریم امن را می‌شکنند.

ذات حضور معلمان در فضای مجازی و تولید محتوا اتفاق بدی نیست؛ حتی خوب است که معلم‌ها با تکنولوژی‌های روز آشنا باشند و بتوانند ابزارهای مختلف را در جهت بهبود کیفیت تدریس به خدمت بگیرند اما حضور معلمان در کسوت بلاگر، جایی نگران کننده شده که تصاویر دانش‌آموزان و اشتباهات آن‌ها در فضایی عمومی منتشر می‌شود و معلم عواقب این کار را در نظر نمی‌گیرد. کماینکه چندین سال پیش انتشار فیلمی از اشتباه لفظی یک دانش‌آموز در فضای مجازی باعث شد تا وی مورد تمسخر اطرافیان قرار بگیرد و این نوجوان از ترس تمسخرها ترک تحصیل کند. علاوه براین استفاده مداوم از تلفن همراه توسط معلم در کلاس درس، باعث می‌شود که وی در هر لحظه به فکر تولید محتوایی جذاب‌تر برای مخاطبان صفحه خود باشد و وظیفه اصلی خود را فراموش ‌کند.

بسیاری از این معلم بلاگرها از سر ناآگاهی دست به این اقدام می‌زنند و نمی‌دانند، کاری که می‌کنند ممکن است برایشان دردسرساز شود.

پلیس فتا به معلم‌بلاگرها هشدار می‌دهد که اگر حریم خصوصی و حقوق کودکان در فیلم‌هایی که در فضای مجازی منتشر می‌کنند رعایت نشود، امکان شکایت خانواده دانش‌آموزان از این افراد وجود دارد.

این معلم‌بلاگرها که در مدارس متوسطه تدریس می‌کنند و دانش‌آموزان نوجوان‌شان را به بازی می‌گیرند برای همراهی بی‌دردسر شاگردان‌شان ترفندی زیرکانه دارند و برای جلوگیری از بازخواست شدن دانش‌آموزان به‌دلیل استفاده از تلفن‌همراه در مدرسه، از اختیارات خود به‌عنوان معلم استفاده می‌کنند و محتواهای تولیدشده را ابتدا در پیج خود منتشر می‌کنند و دانش‌آموزان نوجوان تشنه شهرت و دیده‌شدن با بازنشر این محتواهای پربیننده در پیج‌های اینستاگرامی خود، سهم‌شان را از این بازی دو سر برد! برمی‌دارند.

آموزش و پرورش به هیچ معلمی مجوز آموزش در فضای وبلاگی را نداده و شبکه شاد تنها بستر امن و شناسنامه‌دار برای تعامل معلمان با دانش‌آموزان است.

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از