رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور مطرح کرد:
۱۲ هزار پرونده سقط جنین در سال
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: سالانه حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار پرونده در این سازمان بررسی میشود که از این تعداد، ۱۲ هزار پرونده به موضوع سقط جنین اختصاص دارد.
به گزارش شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب»؛ عباس آرانی مسجدی سهشنبه در همایش مدیران پزشکی قانونی کشور در محل هتل هیام اهواز بیان کرد: بر اساس قانون جوانسازی جمعیت، پروندههای مربوط به سقط جنین در کمیسیونی با همین عنوان بررسی میشود.
وی افزود: خوزستان به لحاظ جمعیت و پهناوری از استانهای با آمار بالای پرونده پزشکی قانونی به شمار میرود به گونهای که سالانه یکصد هزار پرونده در پزشکی قانونی خوزستان بررسی میشود.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور با اشاره به اینکه از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون ۴۷۰ مرکز پزشکی قانونی جدید در کشور ایجاد شده است گفت: هوشمند سازی و تحقق سند تحول قضایی در پزشکی قانونی، یکی از اولویتهای کاری مهم محسوب میشود.
وی با بیان اینکه مردمیسازی و هوشمندسازی سند تحول دستگاه قضا در محوریت قرار دارد تصریح کرد: در این سند به دنبال رفع نقاط ضعف و تکریم هر چه بیشتر مردم در سیستم پزشکی قانونی هستیم.
مسجدی کارآمد سازی را مهمترین وظیفه پزشکی قانونی دانست و ادامه داد: در جمع کشورهای اسلامی تنها نظام جمهوری اسلامی است که در حوزه پزشکی قانونی، در طب، حقوق، بیانات شرعی و فقهی به خوبی پایبند است.
وی گفت: سازمان پزشکی قانونی یک دستگاه علمی و خدمت رسان است که در حوزه های تصمیمگیری پروندههای قضایی و احکام صادره قضات نقش بسیار مهمی دارد.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور عنوان کرد: مسئولان ارشد دستگاه قضا اعلام کردند که نظرات پزشکی قانونی جزء بدون تفکیک از دستگاه قضا است، به عنوان مثال در حوادثی همچون متروپل و یا هواپیمای اوکراینی که ۱۷۶ نفر در این حادثه جان خود را از دست دادند پزشکی قانونی نقش بسیار مهم و بیبدیلی را در شناسایی هویت افراد داشته است.
تحول و پیشرفت در بانک ژنتیک کشور
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور ادامه داد: در حوزه بانک ژنتیک بر اساس قانون برنامه توسعه، این سازمان موفق شد که ۲۲۰ هزار نمونه ژنتیک را در این بانک ذخیره سازی کند.
وی خاطر نشان کرد: در سال ۱۴۰۰ بعد از ساخت کیت ژنتیک بهعنوان یک محصول بسیار موثر و حساس در شناسایی هویت و ژنتیک، بانک ژنتیک ایران بسیار پیشرفت کرد.
وی افزود: مجرمان ۹۰ پرونده طی دو سال گذشته با شناسایی ژنتیک توسط متخصصان پزشکی قانونی در کشور دستگیر شدند.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور افزود: ایران پنجمین کشور دنیا در تولید کیت ژنتیک است که این کیت با حساسیت بالا، در شناسایی هویت و جرم با کمترین خطا بسیار موثر است.
مردم مواظب پزشک نماها و داروهای تقلبی باشند
مسجدی در ادامه سخنان خود بیان کرد: طی بازدیدی از دادسرای جرایم قضایی، با آمار بالای پروندههای مربوط به پزشک نماها روبرو شدم که بسیار نگران کننده است.
وی تاکید کرد: از مردم درخواست میشود برای دریافت خدمات پزشکی به ویژه در حوزه زیبایی نهایت دقت و حساسیت را در انتخاب پزشک داشته باشند.
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور یکی دیگر از تخلفات حوزه پزشکی را عرضه داروهای تقلبی عنوان کرد و ادامه داد: مردم حتما از مراکز قانونی و معتبر دارو تهیه کنند چون پروندههای مربوط به تخلف عرضه داروی تقلبی رو به افزایش است.
انتهای خبر/