روزی روزگاری آبادان ۱۰ مرداد اکران میشود؛
نمایشی از تأثیرات جنگ بر زندگی خانوادگی
فیلم سینمایی «روزی روزگاری آبادان»، ساخته حمیدرضا آذرنگ که از ۱۰ مرداد اکران میشود، داستان خانوادهای است که با مشکلات داخلی و تأثیرات پساجنگ دستوپنجه نرم میکنند و در پی وقوع حادثهای به اهمیت نیاز به یکدیگر پی میبرند.
به گزارش شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب» به نقل از راه دانا؛ فیلم سینمایی «روزی روزگاری آبادان» اولین ساخته سینمایی حمیدرضا آذرنگ، به تهیهکنندگی عبدالله اسکندری و علی اوجی، پس از حدود پنج سال از چهارشنبه دهم مردادماه در سینماهای کشور اکران خواهد شد.
«روزی روزگاری آبادان» برای اولینبار در چهلمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و مورد توجه بسیاری از تماشاگران و تحسین منتقدان قرار گرفت و در هفت رشته نامزد دریافت سیمرغ بلورین شد.
موضوع و موقعیتی که آذرنگ در فیلم «روزی روزگاری آبادان» روی آن دست گذاشته، مربوط به بیست سال قبل است، اما به وضعیت امروز جامعه خیلی هم بیارتباط نیست.
خلاصه داستان فیلم سینمایی روزی روزگاری آبادان
قصه در ابتدای دهه هشتاد اتفاق میافتد که وضعیت سیاسی کشور بهشدت تحتتأثیر حمله نظامی آمریکا به افغانستان و عراق قرار گرفته و باوجوداینکه سالها از پایان جنگ میگذرد، سایه ترس و وحشت دوباره مردم را به یاد روزهای تاریک گذشته انداخته است. ماجرا در مورد خانواده پنجنفرهای است که مشغول خرید عید هستند، اما پدر خانواده، مصیب با بازی محسن تنابنده که گرفتار مواد مخدر و لنگ مواد است، جوّ خانه را به هم ریخته و خیری، مادر خانواده با بازی فاطمه معتمدآریا، تلاش میکند خانوادهاش را آرام نماید. اما ناگهان وقوع حادثهای مهیب همه چیز را تحتتأثیر قرار میدهد و این خانواده میفهمند که در فاصله کوتاه میان زندگی تا مرگ، بیش از هر زمانی به هم نیاز دارند.
بازیگران فیلم سینمایی روزی روزگاری آبادان
فاطمه معتمدآریا، محسن تنابنده، الهام شفیعی، هیراد آذرنگ، سهیل جمالی، امیرحسین ابراهیمی از جمله بازیگران این فیلم هستند.
عوامل فیلم سینمایی روزی روزگاری آبادان
کارگردان: حمیدرضا آذرنگ
تهیهکننده: عبدالله اسکندری و علی اوجی
نویسنده: حمیدرضا آذرنگ
موسیقی: حسام ناصری
فیلمبردار: مسعود سلامی
تدوینگر: سپیده عبدالوهاب
تحلیل و نتیجهگیری
فیلم «روزی روزگاری آبادان» باتوجهبه اینکه اولین تجربه کارگردانی حمیدرضا آذرنگ است، توانسته توجه بسیاری از منتقدان و تماشاگران را به خود جلب کند. فیلم از لحاظ موضوعی به بررسی تأثیرات جنگ و وضعیت سیاسی بر زندگی مردم عادی میپردازد و نشان میدهد که چگونه مسائل سیاسی و اجتماعی میتوانند زندگی روزمره افراد را تحتتأثیر قرار دهند.
انتخاب دهه هشتاد و بازتاب حملات نظامی آمریکا به عراق و افغانستان بهعنوان زمینهای برای داستان، به فیلم عمق تاریخی و اجتماعی میبخشد و تماشاگر را به تأمل در مورد تأثیرات بلندمدت جنگها بر جامعه و خانوادهها وامیدارد. در این میان، نمایش خانوادهای که با مشکلات داخلی و خارجی دستوپنجه نرم میکند، نشاندهنده اهمیت پیوندهای خانوادگی و نیاز به همبستگی در مواجهه با بحرانهاست.
بنابراین، میتوان گفت که «روزی روزگاری آبادان» نهتنها از نظر داستانی و هنری موفق است، بلکه از لحاظ پیام اجتماعی و انسانی نیز توانسته است تأثیرگذار باشد و مخاطبان را به فکر فروببرد.
انتهای خبر/