حالت تاریک
چهارشنبه, 16 آبان 1403
یادداشت؛

نگاهی به مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری

نگاهی به مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری

در رابطه با مشارکت حرف زیاد است، این که چرا مثلاً در خوزستان نسبت به دور قبل حدود ۱۷ درصد کاهش مشارکت داریم نیاز به بررسی علمی و کارشناسی دارد.

به گزارش شبکه اطّلاع‌رسانی «رهیاب»؛ صادق شاهوارپور کارشناس روابط بین‌الملل در یادداشتی نوشت: در رابطه با مشارکت حرف زیاد است، این که چرا مثلاً در خوزستان نسبت به دور قبل حدود ۱۷ درصد کاهش مشارکت داریم نیاز به بررسی علمی و کارشناسی دارد.

پس از برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی مطالبه کردیم که کمیته فنی علل کاهش مشارکت در حوزه‌های مختلف انتخابیه خوزستان را بررسی کند برخی مشکلات و چالش‌ها که موجب ناامیدی و سرخوردگی بخش‌هایی از جامعه شده در همان شهر یا استان قابل‌حل است حالا مسائل ملی هم که درصد قابل‌توجهی دارد جای خود!

البته از تغییرات مکرر مدیریتی که طی سه سال گذشته موجب حضور سه استاندار با سه رویکرد مختلف در رأس هرم اجرایی استان شد و به‌تبع تغییرات چندباره مدیران دستگاه‌های مختلف و نرسیدن به ترکیب مطلوب برای پیگیری اهداف دولت سیزدهم را در پی داشت اگر بگذریم برای دعوت به مشارکت عموم مردم در عرصه‌های مختلف شاهد سازماندهی قابل‌توجهی نبودیم.

برخی از مسائل را هم نمی‌توانیم فراموش کنیم مثل امروز که برخی از روستانشینان از مطالبات پرداخت نشده گندم می‌گفتند و اهالی مناطق محرومی چون اندیکا پروژه‌های محقق نشده؛ مانند بیمارستان را از دلایل مشارکت پایین در این مناطق می‌شمردند هرچه که هست علت مشارکت پایین، شهر به شهر و روستا به روستا تفاوت‌ها و شباهت‌هایی دارد.

لازم است تا دیر نشده فکری شود نه برای امروزوفردا و این هفته بلکه برای آینده این سرزمین.

باید از نزدیک با مردم گفتگو کرد، مشکلات آن‌ها را علت‌یابی کرد و برای رفع مسائل برنامه زمان‌بندی مشخصی در نظر گرفت.

همه این‌ها شدنی است؛ اما نه با حضور دولتی که مانند دهه ۹۰ بین مردم و مسئولین حصار بکشد، از رنج آن‌ها بی‌خبر باشد، سرمایه‌سالاری را ترویج دهد و به اسم لیبرالیسم همه چیز را رها کند به امان بازار!

همین نقدهایی هم که به دولت سیزدهم وارد می‌شد به آن جا بود که در برخی موارد مدیرانی از جنس دهه ۹۰ بر مردم مسلط شده بودند همان‌ها که تا فرصت را مناسب دیدند در همین چند روز گذشته شبانه به خیمه‌گاه جبهه رقیب رفتند و با آن‌ها بیعت کردند.

حالا یکی‌یکی صدایشان بیرون می‌آید که بله ما از ابتدا با رویکرد رئیس‌جمهور شهید فاصله داشتیم.

از این ها گذشته در مرحله دوم صحنه روشن‌تر از گذشته است اگر کوتاهی کنیم برای فریاد کارگران، روستائیان و مستضعفینی که در دولت رئیس‌جمهور شهید جایگاه ویژه داشتند پاسخی نخواهیم داشت.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از