حالت تاریک
پنج‌شنبه, 17 آبان 1403
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:

هدف از شعار سال مشارکت در همه حوزه‌هاست

هدف از شعار سال مشارکت در همه حوزه‌هاست

دبیر شورای عالی انقلاب‌فرهنگی با اشاره به شعار سال که جهش تولید با مشارکت مردمی است، گفت: شعار سال فقط مربوط به تولیدات اقتصادی نیست؛ بلکه باید با مشارکت مردم در تولید علم و فرهنگ نیز جهش صورت گیرد.

به گزارش شبکه اطّلاع‌رسانی «رهیاب»؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در اولین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان خوزستان که امروز هفتم فروردین ۱۴۰۳ در سالن جلسات استانداری برگزار شد با بیان این‌که هم‌اکنون کار مهم شورای عالی انقلاب‌فرهنگی تبدیل شورا به قرارگاه است، اظهار کرد: قرارگاه به معنی پیگیری تدبیر، راهبری و هدایتگری دستگاه‌ها برای تحقق مصوبات است.

وی با اشاره به این‌که شورای فرهنگ عمومی سفرهای استانی و جلساتی را با هیأت علمی دانشگاه‌ها برای علم و فناوری و بحث نخبگان و دانش‌بنیان برگزار می‌کند، افزود: شورای فرهنگ عمومی از موضوعی به موضوع دیگر تلاش می‌کند که نیازها و مشکلات را رفع کند.

دبیر شورای عالی انقلاب‌فرهنگی گفت: برخی مواقع حتی نخبگان و دانش‌بنیان‌هایی که دچار چالش هستند و دستگاه‌ها از آن‌ها حمایت نمی‌کنند را نیز مصداق به مصداق دنبال می‌کنیم تا به نتیجه برسند؛ زیرا این اصلیت کار قرارگاهی است.

خسروپناه با بیان این‌که کار قرارگاهی به معنی پیوند سیاست‌ها و قوانین با عرصه واقعیت‌های فرهنگی و اجتماعی است، ادامه داد: شاخص‌هایی در حوزه علم و فناوری و فرهنگ اجتماعی در چهار ستاد انقلاب‌فرهنگی تعریف شده‌اند و شورای فرهنگ عمومی بر اساس شاخص‌ها نحوه اجرا و کارکرد و حتی ارزیابی و اثرسنجی مصوبات را دنبال می‌کند.

وی با بیان این‌که مصوبات بسیار خوبی در کشور تدوین می‌شوند که افزون بر سیاست‌های کاربردی قوانینی دارند که در تنظیم‌گری می‌توانند مؤثر باشند، تصریح کرد: اما مشکل جدی ما در اجرای مصوبات است؛ زیرا برخی از مصوبات خوب اجرا نمی‌شوند و به همین دلیل بین سیاست، قانون و اجرا حلقه‌های میانی وجود دارد و باید برای رفع این مسئله بحث تنظیم‌گری قوانین و مشارکت حداکثری مردمی را در آن تنظیم کنیم.

دبیر شورای عالی انقلاب‌فرهنگی با بیان این‌که از فرآیند سیاست‌گذاری تا تنظیم‌گری و تنظیم‌گری تا تصدی‌گری به حکمرانی تعبیر می‌شود، گفت: در این شیوه هر دستگاه حاکمیتی به نیروهای سلسله‌مراتبی و هرمی اوامر می‌دهد؛ اما باید گفت که این شیوه حکمرانی جوابگو نیست.

خسروپناه با تأکید بر این‌که باید مدل حکمرانی سلسه‌مراتبی را به حکمرانی با مشارکت حداکثری مردمی تبدیل کنیم افزود: اگر بخواهیم از سیاست‌گذاری تا تصدی‌گری این فرایند رعایت شود باید پیگیری انجام شود.

وی با تأکید بر این‌که هنگامی که مصوبه‌ای ابلاغ می‌شود مسئولان ذی‌ربط باید پیگیری کنند تا تحقق خارجی پیدا کند گفت: زیرا صرفاً ابلاغ مصوبه، نامه‌نویسی و ارسال نامه کافی نیست و حتماً باید پیگیری صورت گیرد و در این کار هر چه مشارکت مردمی در حوزه فرهنگ بیشتر شود نتایج بیشتری خواهیم دید.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدعبدالنبی موسوی‌فرد، با تصریح این مطلب که چالش اساسی در کانون خانواده‌ها بحث اخلاق است اظهار داشت: مهم‌ترین دغدغه‌ای که امروز وجود دارد تضعیف سبک زندگی اسلامی است و همچنین یکی از نکات مهمی که در زیرمجموعه این دغدغه قرار می‌گیرد بحث حجاب است.

وی با تأکید بر این‌که باید به بحث حجاب با جدیت بیشتری پرداخته شود، گفت: این امر مطالبه جدی مردم و رهبر انقلاب اسلامی است.

 نماینده ولی فقیه در استان خوزستان همچنین با بیان این مطلب که معضل فرقه‌های مختلف در استان خوزستان بسیار مهم و جدی است، گفت: این معضلی است که امروز بلای جامعه در خوزستان شده است زیرا می‌بینیم که اصلاً سنی نداریم و هر چه هست وهابی است. بنابراین باید توجه ویژه‌ای به چالش وهابیت شود.

 موسوی‌فرد با بیان این‌که به گفته معصومان «ع» بعد از واجبات در ترازوی سنجش اعمال انسان سنگین‌ترین عمل اخلاق است، عنوان کرد: ماه مبارک رمضان فرصت تمرین خوش‌اخلاقی است و بهترین موقعیت برای انسان که از برکات این ماه استفاده کند و اخلاق خود را تقویت کند.
انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از