مدیرکل امور عشایر خوزستان بیان کرد:
پرداخت ۴۶۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به عشایر خوزستان
مدیرکل امور عشایر خوزستان گفت: از چهار سال گذشته تاکنون، حدود ۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه و خرید علوفه دامی به عشایر این استان پرداخت شده است.
به گزارش شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب»؛ سید اسکندر موسویزاده در نشست با رسانههای استان در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه توانمندی روستاییان و عشایر خوزستان در اهواز، اظهار کرد: خوزستان با ۳۳ هزار خانوار عشایری بزرگترین استان عشایری کشور در فصل قشلاق از نظر جمعیت است و هفت ماه از سال نیز عشایر استانهای ییلاقی اصفهان، چهارمحالوبختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، همدان، کرمانشاه و ایلام در خوزستان، اسکان دارند.
وی افزود: همچنین حدود ۳ میلیون رأس دام عشایر در خوزستان وجود دارد که در فصل قشلاق خدمات مختلفی به آنها ارائه میشود که بخشی از این خدمات بر عهده امور عشایری استان است.
مدیرکل امور عشایر خوزستان با بیان اینکه در فصل قشلاق عشایر خوزستان حدود ۱۵ درصد جمعیت عشایری کل کشور را تشکیل میدهند، گفت: در حین کوچ و در کانونهای اسکان خدماتی از قبیل تأمین آب، بازگشایی مسیرها، تأمین علوفه دام بهویژه در زمان قشلاق، تأمین آرد در کل سال و تأمین سوخت از جمله خدماتی است که به عشایر ارائه میشود.
وی بیان کرد: برخی عشایر استان ملک زراعی داشته و ساختوساز نیز انجام میدهند و در بسیاری از مناطق عشایری کانونهای خودجوش دارند و یا با دریافت تسهیلات یا از اعتبارات خود برای ساخت سرپناه اقدام کرده و بسیاری از آنها کد روستایی نیز دریافت کردهاند.
موسویزاده عنوان کرد: اداره کل امور عشایر خوزستان وظیفه پیگیری مسائل و مشکلات عشایر را در دستگاههای مختلف بر عهده دارد که از جمله این مسائل میتوان به احداث راه، تأمین آب شرب بهصورت پایدار و بهداشتی، تأمین سوخت و تأمین علوفه دامی اشاره کرد.
وی افزود: امور عشایر تنها دستگاهی است که برای خدمات سایر دستگاهها به جامعه عشایر جلسات مستقیمی را تحت عنوان شورای عشایر به ریاست استاندار و دبیری امور عشایر برگزار میکند.
مدیرکل امور عشایر خوزستان بیان کرد: تولیدات عشایر در دو بخش گوشت قرمز و صنایعدستی است؛ در تولید گوشت قرمز ۲۸ درصد دام سبک کشور در حوزه عشایر است و ۲۵ درصد تولیدات گوشت قرمز کشور توسط عشایر تولید میشود که کاملاً ارگانیک است.
وی عنوان کرد: در زمینه صنایعدستی نیز تولیدات منحصربهفردی وجود دارد که بیش از ۳۵ درصد صنایعدستی کشور و خوزستان، توسط عشایر تولید میشود.
موسویزاده گفت: یکی از رسالتهای اصلی عشایر استان تولید گوشت قرمز است که در این زمینه سهم عشایر خوزستان از طرح «قرارداد تولیدی گوشت قرمز» ۱۵۰ هزار رأس دام است که با توجه به جمعیت عشایر شهرستانها بهتناسب بین آنها تقسیمبندی صورتگرفته و تاکنون ۱۰۰ هزار رأس دام قرارداد بسته شده است.
وی یکی از مشکلات عمده عشایر استان را نبود جادههای مناسب برشمرد و افزود: در سالهای اخیر در برخی مناطق اقدامات خوبی صورتگرفته اما به نسبت جمعیت عشایر و تردد آنها، باید اقدامات مؤثرتری انجام شود.
وی با اشاره به توزیع پنلهای خورشیدی بین عشایر استان گفت: سازمان امور عشایر کشور با وزارت نیرو تفاهمنامهای را در این خصوص داشتهاند و سال گذشته شرکت برق منطقهای خوزستان نیز یک هزار و ۴۰۰ دستگاه پنل خورشیدی را در این مناطق توزیع کرد و امسال نیز قرار است یک هزار و ۴۰۰ پنل دیگر در اختیار عشایر قرار گیرد؛ اما این پنلها بیشتر جنبه مصرفی داشته و در حد تأمین روشنایی و شارژ تلفن همراه جوابگو است و نمیتوان از آنها برای لوازم برقی استفاده کرد.
مدیرکل امور عشایر خوزستان همچنین در خصوص مدارس عشایری و نیازهای دانشآموزان این مناطق، بیان کرد: مدارس در مناطق عشایری به دو بخش آموزشوپرورش عشایری و آموزشوپرورش استانهای ییلاقی تقسیم میشوند.
وی افزود: در سالهای اخیر مدارس با کیفیتی توسط سازمان نوسازی مدارس در مناطق عشایری احداث شده اما جوابگوی نیاز عشایر نبوده و حق آنها بیش از این است.
موسویزاده گفت: فرزندان عشایر با مشکلاتی از جمله فضای مدرسه مواجه هستند و هنوز برخی مدارس بهصورت چادر، کپر، کانکس و حتی لیری هستند که انتظار میرود برای این کمبودها نیز برنامهریزیهای لازم توسط متولیان امر صورت گیرد.
وی همچنین با اشاره به فعالبودن طرحهای عمرانی مختلف در بخشهای راهسازی، آبرسانی و جادهای در استان بیان کرد: یکی از رسالتهای اصلی ما ارسال آب شرب به مناطق سختگذر به شمار میرود که روزانه با ۵۰ تانکر آبرسان در حال انجام است و بهزودی نیز ۱۰ تانکر دیگر اضافه خواهد شد.
مدیرکل امور عشایر خوزستان همچنین در خصوص نمایشگاه توانمندی روستاییان و عشایر خوزستان گفت: چهارمین نمایشگاه توانمندی روستاییان و عشایر استان خوزستان با حضور ۷۸ غرفه از روز سهشنبه آغاز به کارکرد و باهدف عرضه محصولات و تولیدات عشایری و روستایی، صنایعدستی، تولیدات لبنی، گیاهان دارویی و سایر محصولات عشایری برپا شده است.
وی افزود: معرفی جاذبههای فرهنگی و آدابورسوم مناطق مختلف، معرفی بازیهای بومی و محلی، پوششهای محلی و جاذبههای طبیعی و گردشگری نیز از دیگر اهداف برگزاری این نمایشگاه است.
انتهای خبر/