حالت تاریک
جمعه, 02 آذر 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن رهیاب نیوز | rahyabnews.com هستید؟
مدیرعامل فولاد خوزستان:

چهل رکورد تولید در فولاد خوزستان جابه‌جا شد

چهل رکورد تولید در فولاد خوزستان جابه‌جا شد

مدیرعامل فولاد خوزستان گفت: صنعت فولاد خوزستان دارای چالش‌های زیادی است؛ اما با این شرایط بازهم تولید پایدار فولاد خوزستان با محصولات متنوع زنجیره فولاد ادامه داشته و در سال ۱۴۰۲ بیش از چهل رکورد تولید جابه‌جا شد.

به گزارش شبکه اطّلاع‌رسانی «رهیاب» به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد خوزستان؛ امین ابراهیمی از چالش‌های مختلف صنعت فولاد سخن گفت و اظهار کرد: در یک‌سال گذشته بیش از هزار و ۲۰۰ قانون و دستورالعمل مختلف داشتیم. به عبارتی ساده‌تر روزانه چهار دستورالعمل صادر شد. در کنار این‌ها، افزایش شدید هزینه‌ها اتفاق افتاد. افزایشی که متناسب با درآمد نبود.

 وی مهم‌ترین چالش را تأمین سنگ‌آهن دانست و افزود: با توجه به موقعیت جغرافیایی فولاد خوزستان و فاصله با معادن کشور، هزینه‌های تأمین سنگ‌آهن این شرکت، به‌مراتب بیشتر از دیگر فولادسازان کشور است. میزان ذخایر سنگ‌آهن کشور ۳/۳ میلیارد تن است. با احتساب این میزان برای افق ۱۴۱۰، صنعت فولاد با کسری ۳۸ میلیون‌تنی سنگ‌آهن مواجه است. به‌منظور جبران کسری سنگ‌آهن اقداماتی نظیر: تملک معادن سنگ‌آهن، صدور گواهی کشف بلوک شماره ۳ آباده و جازموریان، صدور جواز تأسیس ۲/۵ میلیون تُن گندله و ۲/۵ میلیون تُن کنسانتره شرکت سیمیدکو، بررسی معادن و پتانسیل‌های معدنی در خارج از کشور، ثبت پنج محدوده در کشور و حتی ورود به معادن غیرفلزی مانند آهک و دولومیت انجام شده است.

 مدیرعامل فولاد خوزستان گفت: چالش این روزهای تولیدکنندگان فولاد محدودیت‌های برقی است. علاوه بر این افزایش قیمت‌های حامل‌های انرژی شامل آب و برق و گاز هم باعث افزایش بهای تمام شده شمش تولیدی شده است. سهم مصرف انرژی برق فولاد ۹/۶ درصد است. این مقدار در گاز ۵ درصد و آب دو دهم است. مصرف انرژی از تمام صنایع کشور ۱۵ درصد است. در چنین شرایطی شاهد هستیم، اولین محدودیت شامل فولاد می‌شود.

وی بیان کرد: تأثیرات ناترازی برق از سال ۱۳۹۹ تا به امروز، ازدست‌رفتن یک میلیون و ۶۶۸ هزار تُن شمش، معادل ۲۶ هزار میلیارد تومان بوده است. این میزان در مورد کمبود گاز و محدودیت‌های ناشی از آن ۱۳۴ هزار تُن معادل هزار و ۳۶۰ میلیارد تومان بوده است. افزایش شدید در حوزه قیمت حامل‌های انرژی داشتیم. نرخ برق از ۱۳۹۸ تا به امروز ۲۲ برابر شده است. گاز ۱۴/۶ و آب ۳۰ برابر شده است. در مقابل این افزایش‌ها، قیمت شمش تنها ۵/۴ برابری شد. تأثیر حامل‌های انرژی بر روی قیمت تمام شده از ۴۹۹ به ۱۷۴۰۰ تومان رسیده شده است. یعنی از چهار درصد به ۱۹ درصد رسیده است. این مقدار در سال ۱۴۰۷ به ۲۶ و در ۱۴۱۰ به ۳۰ درصد می‌رسد. اما با این شرایط بازهم تولید پایدار فولاد خوزستان با محصولات متنوع زنجیره فولاد ادامه داشته و در سال ۱۴۰۲ بیش از چهل رکورد تولید جابه‌جا شد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از