دکتر پژمان بختیاری نیا؛
کاهش مصرف نمک و افزایش مصرف لبنیات
رئیس مرکز بهداشت خوزستان بر کاهش مصرف نمک و افزایش مصرف لبنیات به منظور حفظ سلامتی تاکید کرد.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی«رهیاب»؛ دکتر پژمان بختیاری نیا به خبرنگار ما گفت: پویش ملی تغذیه از یکن بهمن به مدت ۱۵ روز در ۲ محور نمک با شعار «انتخاب همه: نمک کم، اما تصفیه شده یددار» و لبنیات با شعار «از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی» برگزار میشود.
وی با بیان اینکه مصرف زیاد نمک مهمترین عامل افزایش فشارخون است، افزود: میزان دریافت روزانه نمک در کشور ۱۵-۱۰ گرم است، درحالیکه سازمان جهانی بهداشت، مصرف حدود ۵ - ۳ گرم نمک در روز (نصف قاشق مرباخوری) را توصیه کرده است.
دکتر بختیاری نیا ادامه داد: توصیه میشود که مصرف نمک کم باشد، اما نمک مصرفی حتما تصفیه شده ید دار باشد، زیرا استفاده از نمک زیاد موجب سرطان معده، پوکی استخوان و پرفشاری خون میشود، البته باید این نکته را توجه کرد که میزان محاسبه نمک مصرفی، فقط نمک غذا نیست و باید افراد مراقب نمک پنهان در مواد غذایی هم باشند.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: نمک دریا و نمکهای تصفیه نشده، نمکهای رنگی مثل؛ صورتی، آبی و بنفش و همچنین سنگ نمک مجوز سازمان غذا و دارو را ندارند و حاوی مقدار زیادی فلزات سنگین بوده و سرطانزا هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز درخصوص اهمتی مصرف شیر و لبنیات میگوید: مصرف لبنیات به اندازه کافی موجب کاهش خطر سرطان روده بزرگ شده، کنترل فشارخون بالا شده و در جلوگیری از پوکی استخوان مؤثر است.
وی گفت: شیر یک میان وعده بسیار مغذی برای افزایش یادگیری و رشد بهتر دانش آموزان است و از کوتاه قدی کودکان پیشگیری میکند.
انتهای پیام/
به گفته بختیاری نیا؛ مصرف ماست نیز برای تقویت سیستم ایمنی توصیه میشود و افراد جامعه باید روزانه ۲ تا ۳ واحد لبنیات کم چرب پاستوریزه مصرف کنند.