حالت تاریک
چهارشنبه, 16 آبان 1403

علت مرگ ماهی‌های منطقه حفاظت‌شده دز چیست؟

علت مرگ ماهی‌های منطقه حفاظت‌شده دز چیست؟

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به انتشار فیلمی از مرگ و میر ماهی‌ها در منطقه حفاظت‌شده دز ، توضیحاتی ارائه داد.

 به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «رهیاب»به نقل از روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان؛ سید عادل مولا با اشاره به انتشار فیلمی در فضای مجازی در خصوص سم‌ریزی و مرگ ماهیان، اظهار کرد: اخیراً فیلمی مبنی بر سم‌ریزی و مرگ و میر ماهیان در منطقه حفاظت شده دز در فضای مجازی منتشر شده است.

 وی افزود: ما براساس وظیفه، این موضوع را بررسی و پیگیری کردیم و طبق بازدید از منطقه مشخص شد حوضچه‌ای در محدوده منطقه حفاظت شده دز در نزدیکی شهر حُر در مجاورت زمین‌های کشاورزی وجود دارد که آب این برکه حاصل از آب برگشتی روان‌آب‌های سطحی و آب کشاورزی است. وقتی این حوضچه پرآب است، اهالی محلی بچه‌ماهی در این حوضچه می‌ریزند و بعد از بزرگ‌شدن ماهی‌ها، ماهیگیری می‌کنند.

 معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در این مورد، آب در این نقطه جمع شده و بعد از مدتی که راکد شده، اکسیژن آب کاهش یافته است. هر چند در این شرایط، ممکن است تأثیر فاکتورهای شیمیایی حاصل از زمین‌های کشاورزی نیز موجب مرگ و میر آبزیان به ویژه ماهیان ریز شده باشد.

مولا با بیان اینکه ماهی‌های تلف‌شده بیشتر از نوع کپور بوده‌اند، افزود: میزان تلفات در این حوضچه زیاد نبوده است و به جای بررسی میزان تلفات، بیشتر در حال بررسی نحوه تلف‌شدن ماهی‌ها هستیم. طبق بررسی‌های میدانی و آزمایش‌های لحظه‌ای، علت مرگ ماهی‌ها کمبود اکسیژن بوده است.

 وی گفت: اگر مواد سمی حاصل از زمین‌های کشاورزی وارد بدن ماهیان شده باشد، در آزمایش‌های بعدی مشخص خواهد شد.

 معاون محیط زیست طبیعی عنوان کرد: از سال‌های قبل این موضوع پیگیری و مسیر فرار آب‌های ورودی از زمین‌های کشاورزی به این محدوده تعبیه شده بود، اما با این وجود نمی‌توان همه آب‌های غیرقابل کنترل را منحرف و به صورت مستقیم وارد منابع آبی مانند رودخانه کرد. افرادی که در بالادست در زمین‌های کشاورزی سم‌ریزی می‌کنند شناسایی شده‌اند و تذکر لازم به آن‌ها داده شده است تا در سم‌پاشی مزارع دقت و آب‌ها را به جاهای دیگر هدایت کنند. با این وجود ماهیان از این آلودگی‌ها بی‌تأثیر نخواهند بود.

 مولا بیان کرد: با این وجود، علت مرگ و میر ماهی‌ها در کلیپی که منتشر شده، بیشتر حاصل از کمبود اکسیژن محلول در آب بوده است.

 وی عنوان کرد: همکاران ما در حال پایش مناطق و زیستگاه‌ها هستند تا اقدامات لازم را در جاهایی که قبلاً آب داشته و اکنون کم‌آب شده‌اند و احتمال ایجاد اثر منفی بر زیستمندان این مناطق وجود دارد، انجام دهند و از مرگ و میر آبزیان جلوگیری شود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از