جشنواره نان کامل در دزفول برگزار شد؛
معرفی نان سالم برای حفظ سلامتی
مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: جشنواره نان کامل باهدف معرفی نان سالم برای حفظ سلامتی و ترویج فرهنگ مصرف نان سالم و آگاهسازی مردم از فواید نانهای کامل و طبیعی در دزفول برگزار شد.
به گزارش شبکه اطّلاعرسانی «رهیاب»؛ میترا جودکیان در حاشیه جشنواره نان کامل اظهار کرد: سازمان خواروبار کشاورزی «فائو»، شعار «حق همه مردم رسیدن به غذای سالم و کافی است» را در روز جهانی غذا مطرح کرده است.
وی افزود: باتوجه به اینکه نان یکی از اجزای اصلی سفره و قوت غالب مردم است این جشنواره برگزار شده و انواع نانهای سالمی که با آرد سبوسدار تهیه شده و مردم برای حفظ سلامت خود باید مصرف کنند در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است تا دچار دیابت، فشار خون و دیگر بیماریها نشوند.
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: انواع نانهایی که میتوان برای گروههای مختلف تهیه کرد در این جشنواره تهیه شده و بانوان همه مراحل از گندم، آسیاب تا طبخ را انجام میدهند و با فروش نام بخشی از معیشت خود را تامین میکنند.
وی بیان کرد: در این نمایشگاه غرفه مسابقه نقاشی با موضوع غذا همراه با ارائه آموزشهای لازم برای تهیه نان کامل نیز تدارک دیده شده است.
جودکیان افزود: بیش از ۱۵۰ نفر در این نمایشگاه شرکت کردند که در پایان نانهایی که فقط سبوس و دانههای مغزدار مانند کنجد داشتند برتر شناخته شدند.
وی بیان کرد: نان تیری، نان تافتون، باگت حاوی سبوس، نانهای مغذی حاوی لبنیات و سایر نانها در این نمایشگاه عرضه شده است ضمن اینکه یک غرفه نیز به نانهای ناسالم اختصاص یافته تا بازدیدکنندگان تفاوت این نانها را احساس کنند.
وی گفت: انواع کیکهایی که با آرد فاقد سبوس تهیه شدهاند و ارزش غذایی ندارند هنوز در برخی خانوادهها به وفور استفاده میشود که تهدیدی علیه سلامت محسوب میشوند؛ نان باگتی که با آرد سفید تهیه شده نیز ارزش غذایی ندارد.
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به دیگر برنامههای سالهای گذشته گفت: طی سالهای گذشته، وبینار و جشنوارههای غذایی در مدارس دزفول برگزار شده است و لقمه سالم ویژه دانشآموزان برای بازدیدکنندگان به نمایش درآمد.
وی بر ضرورت مصرف غذا و نان سالم تاکید کرد و افزود: غذای ما داروی ما است، اگر غذا به درستی مصرف شود نیازی به مصرف دارو نخواهیم داشت.
جودکیان با بیان اینکه در صورت حمایت مالی جشنوارههای بیشتری برگزار میشود، گفت: توسعه کشت سبزی در منزل و حتی آپارتمانها از دیگر برنامههای پیش رو است، زیرا همه اعضای خانواده باید فرهنگ تولید محصول سالمی که خود تولید میکنند را سرلوحه زندگی خود قرار دهند.
این جشنواره به همت گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت دزفول تدارک دیده شد و در پایان جوایزی به شرکتکنندگان برتر اهدا شد.
انتهای خبر/