حالت تاریک
پنج‌شنبه, 17 آبان 1403

همواره خطر غرق‌شدگی در کمین شناگران است

همواره خطر غرق‌شدگی در کمین شناگران است

رئیس اورژانس دزفول گفت: برخلاف تصور عموم مردم، شناگران بیش از افرادی که با فنون شنا آشنا نیستند، در خطر غرق‌شدن قرار دارند.

 به گزارش شبکه اطّلاع‌رسانی «رهیاب» به نقل از روابط عمومی اورژانس دزفول؛ رضا معمارزاده با اشاره به اینکه برخلاف تصور عموم مردم، شناگران بیش از افرادی که با فنون شنا آشنا نیستند، در خطر غرق‌شدن قرار دارند، اظهار کرد: این‌طور نیست که گمان کنید هر کسی که غرق می‌شود، شنا بلد نبوده است؛ بلکه یکی از مهم‌ترین عوامل غرق‌شدگی، غرور بیش از حد فرد شناگر و خستگی مفرط بدنی است.

 وی افزود: برخی از شناگران، بیش از حد به مهارت‌های شنای خود اطمینان دارند و در نتیجه، خطرات موجود در آب را نادیده می‌گیرند. این افراد ممکن است وارد آب‌های عمیق یا متلاطم شوند، بدون اینکه توانایی یا تجربه کافی برای مقابله با شرایط خطرناک را داشته باشند. شناکردن به انرژی زیادی نیاز دارد و حتی شناگران ماهر نیز می‌توانند دچار خستگی شوند. خستگی مفرط می‌تواند باعث کاهش توانایی بدنی و تمرکز شود که این امر می‌تواند منجر به ازدست‌دادن کنترل و در نهایت غرق‌شدن فرد شود.

 رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی دزفول ناآشنا بودن به شرایط آب را یکی دیگر از عوامل غرق‌شدگی برشمرد و بیان کرد: شناگران باید در صورت ناآشنا بودن به آب از ورود به آب و شناکردن خودداری کنند. آشنایی با محیط آبی، مانند جریان‌های زیرآبی، عمق آب، دمای آب و وضعیت صخره‌ها در رودخانه، می‌تواند به جلوگیری از حوادث ناخوشایند کمک کند.

 معمارزاده گفت: عواقب شیرجه می‌تواند بسیار جدی و گاه جبران‌ناپذیر باشد. این نوع آسیب‌ها معمولاً در اثر برخورد شدید سر یا گردن با کف استخر، صخره‌ها یا دیگر موانع زیر آب رخ می‌دهند. محل‌های ممنوعه شنا توسط کارشناسان خبره سازمان‌های ذی‌ربط تعیین و این نقاط، مکانی بسیار خطرناک حتی برای شناگران ماهر است، لذا لازم است تا همه شهروندان به این مسئله توجه ویژه‌ای داشته باشند و تحت هیچ شرایطی محل‌های ناایمن را برای شنا انتخاب نکنند.

 وی به نکات آموزشی پیشگیری از غرق‌شدگی اشاره کرد و افزود: همیشه در نزدیکی آب، وسایل نجات مناسب مانند توپ هوا، تیوپ شنا، جلیقه نجات و یا تخته‌شنا را در دسترس داشته باشید چرا که این وسایل به شما کمک می‌کنند تا در صورت کمبود انرژی، به‌راحتی بر روی آب بمانید و غرق نشوید. همواره قبل از ورود به آب، به کمک افراد بومی منطقه از شدت‌جریان آب، عمق آب و محیط اطرافتان آگاه شوید، این اطلاعات به شما کمک می‌کنند تا خود را در معرض خطر غرق‌شدگی قرار ندهید.

 انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از